Ingezonden persbericht


PERSBERICHT 22-01-2009

INTERNATIONAAL PEUTER- EN KLEUTERTHEATERFESTIVAL 2 TURVEN HOOG LUIDT

10-JARIG JUBILEUM IN MET TAART

Dit jaar bestaat het 2 Turven Hoog festival 10 jaar. De jubileumeditie van het festival wordt op zaterdag 7 februari om 9.30 uur feestelijk geopend door wethouder kunst en cultuur Arno Visser van de gemeente Almere. Hij wordt muzikaal onthaald door kinderbrassband Almere. Als openingshandeling zal hij op het schouwburgplein een vijf meter hoge schemerlamp ontsteken. Deze schemerlamp is gemaakt door kunstenares Geertje Tjalma. Zij is een van de zeven kunstenaars en ontwerpers die speelinstallaties en decors hebben gemaakt voor het festival. Daarnaast zal Arno Visser een grote feesttaart aansnijden om de verjaardag van 2 Turven Hoog in te luiden. Alle bezoekers aan de ochtendvoorstellingen krijgen natuurlijk een stuk van deze taart.

Ta-ta-taart!
Tijdens de rest van het festival krijgen bezoekers ook een stuk taart als zij reserveren voor 4 personen of meer voor dezelfde voorstelling*. Om van de taart te kunnen genieten, moeten zij bij hun reservering het codewoord 'taart' vermelden. *m.u.v. de voorstellingen in de proeftuin.

Hinkelbaan in stadshart Almere

Ter gelegenheid van het jubilerende festival wordt er een hinkelbaan van 1 kilometer vanaf station Almere, door Stadshart Almere, naar de schouwburg aangelegd. Zo kunnen kinderen hinkelend naar het festival toe komen.

Openingsvoorstelling 'Zand'

De openingsvoorstelling van het festival is 'Zand' van La Compagnie IOTA (België). 'Zand' is een beeldende vertelvoorstelling. Actrice Kala Neza vertelt en zingt het bijzondere verhaal van haar familie die rondtrekt met de nomadenstam, de Toearegs. Zand is een intieme voorstelling met mooie beelden op heftige, ritmische muziek. Compagnie IOTA maakt al 18 jaar theater, vaak ook voor het allerkleinste publiek en gaat bij iedere voorstelling een nieuwe samenwerking aan met bijzondere artiesten.

Mix
Festival 2 Turven Hoog biedt een mooie mix van grote en kleine voorstellingen, van bekende makers, nieuwe makers en makers die zich voor het eerst in dit veld begeven. Line up: Filmorkest MAX TAK, Peter Zegveld, Etienne Borgers, De Stilte, Compagnie Iota, Compagnie Skappa, Helios Theater, Mag Pie Umbrella, Cordua en Magnus, Sarah Manya, Lindai Boogerman, Thomas Johannsen, Wiersma en Smeets, Het Blauwe Huis, Squeezz, BonteHond, Waag Society, NedPho GO!

2 Turven Hoog vindt plaats op zaterdag 7 en zondag 8 februari in de Schouwburg Almere. Meer informatie over het programma en het festival is te vinden op www.2turvenhoog.nl Voorverkoop: online via www.schouwburgalmere.nl of telefonisch: 036-8455555

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht