Ingezonden persbericht


Persbericht

LE DAKAR 2009 GESLAAGD VOOR BISON RALLY TEAM

Afgelopen zaterdag finishte het Bison Rally Team succesvol in Buenos Aires na een loodzware Le Dakar 2009. Een fantastisch resultaat na twee intense weken rally door Zuid-Amerika. Kees Tijsterman en Jean-Pierre Jacobs verschenen, samen met de rest van het team, vol trots op het finishpodium in de Argentijnse hoofdstad.

Wederom bewijzen de statistieken waarom Le Dakar 's werelds zwaarste rally wordt genoemd. Slechts 51% van de auto's die aan de start verscheen, haalde ook daadwerkelijk de finish. De Desert Warrior I van het Bison Rally Team met Kees Tijsterman (coureur) en Jean-Pierre Jacobs (navigator) stond daarbij regelmatig in de top-40 van het dagklassement. Een prestatie van formaat.

Uitstekend Dakar-debuut Desert Warrior II
Het waren twee enorm zware, maar memorabele weken voor het team. Niet alleen door het goede presteren van Tijsterman en Jacobs. Ook Dessert Warrior II (DWII) - met Eric Steenhuisen als coureur en Kurt Keysers als navigator - presteerde erg goed. Tijdens de tweede etappe sloegen zij met hun auto over de kop. De twee lieten zich door deze zware crash niet weerhouden, lapten de auto weer op en reden op pure wilskracht de etappe uit. En dankzij de fantastische monteurs van het Bison Rally Team, stond de DWII de volgende dag weer gewoon aan de start. Helaas werden ze twee dagen voor de finish door de organisatie gediskwalificeerd vanwege het missen van te veel waypoints (vastgestelde GPS-coördinaten) in de tiende etappe. Ondanks deze teleurstelling beleefden Eric en Kurt een uitstekend Dakar-debuut.

Zwaarste Dakar ooit
Navigator Jean-Pierre Jacobs sprak over "mijn zwaarste Dakar-rally ooit". "Je hoort het ook van ervaren Dakar-deelnemers: dit was één van de zwaarste edities ooit. Het is dan ook fantastisch dat we hier als Bison Rally Team in Buenos Aires op het finishpodium staan. Ieder individueel teamlid heeft hieraan bijgedragen. Dit is een geweldige teamprestatie!"

Kijk terug op Le Dakar 2009 van het Bison Rally Team via http://www.bisonrallyteam.nl


---

Noot voor de redactie (