Opsporingsbericht : gewapende overval op apotheek in Maasmechelen

22/01/2009 15:44

Federale Politie - Police Federale

De politie en het parket van Tongeren zou graag de mannen willen kennen die begin deze maand op rooftocht gingen in Maasmechelen.

Op vrijdag 9 januari 2009, rond kwart voor 9 's avonds, werd een apotheek aan de Boudewijnlaan in Maasmechelen overvallen door 3 gemaskerde mannen. Eén van hen bedreigde de apotheker met een wapen terwijl zijn handlangers op de uitkijk bleven staan. De gangsters gingen er vandoor met het geld uit de kassa en vertrokken aan boord van een vluchtwagen.


Hetzelfde trio had even daarvoor al geprobeerd een schoonheidssalon aan de Rijksweg te overvallen, maar daar stonden ze voor een gesloten deur.


Het parket van Tongeren geeft vandaag 2 robotfoto's vrij die hopelijk kunnen leiden naar de daders. Het gaat om 2 blanke mannen. Ze spreken Nederlands.


A) De eerste werd door een getuige gezien aan het schoonheidssalon. Hij is vermoedelijk tussen 20 en 23 jaar oud. Hij is ongeveer 1m65 en mager. Hij heeft donker krullend haar tot in de nek en droeg een bruine lederen jas.


B) De tweede verdachte deed een voorverkenning in de apotheek. Hij is tussen 20 en 25 jaar oud. Hij is mager en ongeveer 1m60 lang. Hij heeft donkere pull met rolkraag onder een lange rechte jas, licht van kleur.





DGJ-DJO/OAR-TP


Voor eventuele hyperlinks en bijlagen:
Zie het