Ingezonden persbericht


Persbericht

Diemen, 22 januari 2009

Generali ziet procedure Stichting Verliespolis met vertrouwen tegemoet

Stichting Verliespolis laat in haar persbericht van 22 januari 2009 weten een procedure voor te bereiden tegen Generali omdat Generali "eenzijdig een compensatieregeling bekend heeft gemaakt." Generali laat in een reactie weten een eventuele procedure met vertrouwen tegemoet te zien.

In lijn met de vraagstelling van het Ministerie van Financiën van eind vorig jaar, heeft Generali een voorstel tot een compensatieregeling voorgelegd aan de Ombudsman Financiële Dienstverlening. In zijn brief aan de Tweede Kamer van 17 december 2008 gaf Minister Bos o.a. aan dat `de capaciteit van de stichtingen die gedupeerde polishouders vertegenwoordigen beperkt is' en dat de toen reeds gerealiseerde afspraken `richtpunten biedt voor de markt om tot oplossingen te komen'. De minister gaf in dezelfde brief aan ervan op de hoogte te zijn dat diverse verzekeraars voorstellen ter beoordeling hadden voorgelegd aan de Ombudsman. De compensatieregeling van Generali is inhoudelijk volledig in lijn met de eerder overeengekomen en gepubliceerde regelingen tussen de Stichtingen Woekerpolis en Verliespolis en de verzekeraars Delta Lloyd, Nationale Nederlanden en ASR en gaat op onderdelen zelfs verder. Generali heeft de regeling ter beoordeling voorgelegd aan de Ombudsman, die onlangs oordeelde dat hij kan "instemmen met de door u aangeboden regeling " en dat hij deze als uitgangspunt zal nemen bij aan hem voorgelegde consumentengeschillen over beleggingsverzekeringen van Generali.

Generali is van mening dat gegeven de gevolgde procesgang conform de wensen van de overheid en na toetsing door het gezaghebbende instituut van de Ombudsman Financiële Dienstverlening, een eventuele rol van de stichtingen voor de consument in dit stadium niets meer toevoegt en gelet op de ervaringen bij andere verzekeraars slechts kan leiden tot vertraging.

Over Generali
Generali verzekeringsgroep nv is sinds 1870 actief op de Nederlandse verzekeringsmarkt. In die ruim 135 jaar is Generali uitgegroeid tot een vooraanstaande pensioen- en inkomensverzekeraar voor ondernemers, ondernemingen en particulieren. In het belang van een optimale dienstverlening werkt zij daarbij samen met het professionele intermediair. Generali onderscheidt zich door een persoonlijke service, betrokken opstelling en accurate administratie. De ruim 450 deskundige medewerkers bepalen het succes van de organisatie. Generali maakt als zelfstandige en solide verzekeraar deel uit van de wereldwijd opererende Generali Group. Eén op de vier Europeanen heeft ten minste één verzekering ondergebracht bij de Generali Group. Meer informatie over Generali kunt u op www.generali.nl vinden.

Noot voor de redactie/