Amsterdam Airport Schiphol

Published: 17:20 22.01.2009 GMT+1 /Source: Amsterdam Airport Schiphol /AEX: SCHIPAIRP /ISIN:

Hulpverleningsoefening op Schiphol

Schiphol houdt donderdag 22 januari in samenwerking met de Veiligheidsregio een hulpverleningsoefening. Voor de oefening wordt het evacueren van passagiers in een pier van de terminal in scène gezet.

Deelnemers zijn de Regionale Brandweer Kennemerland, GHOR Kennemerland, District Koninklijke Marechaussee en Amsterdam Airport Schiphol. In totaal doen ongeveer 250 mensen mee, waaronder Lotusslachtoffers en vrijwilligers. Tijdens de oefening wordt onder andere gekeken hoe de operationele hulpdiensten samenwerken.

De oefening begint om 20.00 uur en duurt tot 23.00 uur. Passagiers worden via omroepberichten over de oefening geïnformeerd.

Noot: voor media zijn geen voorzieningen om bij de oefening aanwezig te zijn.

Met 47,4 miljoen passagiers en ruim 1,5 miljoen ton vracht was Amsterdam Airport Schiphol in 2008 de vijfde luchthaven van Europa in aantallen passagiers en de derde in vrachtvolume. Zo'n 90 lijndienstmaatschappijen verbinden de luchthaven op rechtstreekse vluchten met ca. 260 bestemmingen over de hele wereld. Schiphol is daarmee één van de vier belangrijkste mainports of hubs van Europa en één van de twee Europese thuisbases van Air France-KLM en de SkyTeam alliantie. De luchthaven Schiphol is ook een belangrijke economische motor voor de regio. Op de luchthaven zijn ruim 61.000 mensen werkzaam.

Amsterdam Airport Schiphol is een onderdeel van Schiphol Group. Schiphol Group is een exploitant van luchthavens in binnen- en buitenland en heeft als ambitie om een van de meest toonaangevende luchthavenondernemingen ter wereld te zijn. Zie http://www.schiphol.nl


Voor informatie: pressoffice@schiphol.nl