Ingezonden persbericht


Persbericht

Hans Bennink directeur Dutch Hosting Provider Association (DHPA) Stichting zet volgende stap in professionalisering van hosting branche

Amsterdam, 22 januari 2009. Per 1 februari 2009 aanstaande treedt de heer Hans Bennink aan als directeur van de Stichting Dutch Hosting Provider Association (DHPA). Bennink is ruim 12 jaar werkzaam in de hostingindustrie bij verschillende grote providers waaronder Vuurwerk / Versatel, Interlab en PINS. Hiernaast heeft Hans 5 jaar lang de Raad van Deelnemers van de Stichting Internet Domeinnaamregistratie Nederland (SIDN) voorgezeten. In deze nieuwe functie bij de DHPA zal Hans Bennink de relatie met de aangesloten deelnemers en endorsers intensiveren en zich toeleggen op de verdere uitbouw en aanscherping van de ingezette koers van de DPHA, onder toezicht van het bestuur. Met deze belangrijke stap geeft het bestuur van de DHPA vervolg aan de succesvol gebleken strategie om het profiel en de rentabiliteit van de hosting sector te verbeteren.

Jan Willem des Tombe, voorzitter van de DHPA zegt: "Voor de DHPA is de komst van een vaste directeur een belangrijke volgende stap. Nadat we hebben bewezen dat we in ruim een jaar tijd een platform kunnen opzetten dat, gesteund door leidende IT bedrijven, 16 van de meest gerenommeerde hostingbedrijven representeert, kunnen we nu verder bouwen aan verbetering en uitbreiding van de rol van de Stichting en met een groeiend aantal stakeholders in gesprek blijven."

Inmiddels is de DHPA een belangrijke spil geworden in een industrie die alsmaar aan belang toeneemt. En met een groeiend aantal deelnemers neemt de Stichting zelf ook in invloed toe.

Hans Bennink, directeur van de DHPA zegt: "Het aantal deelnemers en endorsers neemt nog altijd toe en het is mijn taak hun belang en dat van de industrie als geheel zo goed mogelijk te behartigen en naar buiten te benadrukken. We gaan met steeds meer stakeholders het gesprek aan, niet in de laatste plaats met de overheid. Deze partijen onderkennen inmiddels allen dat de hostingbedrijven een cruciale rol spelen in de IT markt en dat steeds meer kritieke diensten bij deze hostingbedrijven worden ondergebracht en beheerd. Toch is de hostingbranche in andere kringen nog relatief onbekend. Ik denk dat ook daar een belangrijke taak voor mij is weg gelegd. Tot slot, hosting is een internationale business en is het van belang dat wij de relaties met gelijksoortige instanties in het buitenland verder aanhalen".

Over de Dutch Hoting Provider Association
De Dutch Hosting Provider Association (DHPA) streeft naar een verdere professionalisering van de hosting sector. Het platform wil het imago ('profile') en de rentabiliteit ('profitability') van de sector verbeteren. Vooral het MKB-segment van de markt onderkent nog te weinig het strategische belang van hosting. Het gevolg is dat investeringen in serieuze hosting infrastructuren achterblijven. Daarnaast wil het platform expertise en informatie uitwisselen, aanspreekpunt en spreekbuis zijn voor media, politiek en andere partijen en een segmentatie in de hosting markt tot stand brengen op basis van inhoudelijke argumenten. Tot de leden van de DHPA behoren onder meer Apcare, Bluedome, Cyso Managed Hosting, Glidepath, Interoute, IS Interned Services, KPN, Leaseweb, Multrix, NXS, PINS, Rackspace, Siennax, Proserve, Parentix en Terremark. De DHPA en haar doelstellingen worden gesteund door onder andere Cisco, IBM, Microsoft, Novell, Sun Microsystems, F5, VM-ware en ECP.nl - het platform voor eNederland. Meer informatie op www.dhpa.nl

Einde persbericht
Noot voor de redactie (