Twintigjarig bestaan: jubileumcongres NGN over de toekomst van IT

22 januari 2009 in de Meervaart te Amsterdam

De Meern, 9 december 2008 -- Het twintigjarig bestaan van de vereniging van ICT-professionals NGN wordt gevierd met een jubileumcongres -- het CoNGNes - dat op 22 januari 2009 plaatsvindt in de Meervaart te Amsterdam. Het is geen gewoon congres, het jubileumcongres heeft vooral een educatief karakter. Deelnemers krijgen de gelegenheid om waardevolle kennis op te doen, ook met met het oog op de komende twintig jaar van de IT. Het thema van CoNGNes is dan ook: 'De toekomst van IT en de gevolgen daarvan voor de individuele IT Pro'.

Een aantal gerenommeerde bedrijven sponsort het congres. Zij maken het jubileumcongres niet alleen financieel mogelijk, maar dragen vooral ook inhoudelijk hun steentje bij. Citrix en Microsoft tekenden voor een Professoraat (vroeger 'Platinum Partners' genoemd). Messaging Architects, ESCAUX en BRAINFORCE zullen gaan voor het Hoofddocentschap (in de vorige eeuw 'Gold Sponsor'). Bedrijven als PQR zetten zich in als Vakdocent (vroeger: Silver). Als Klasseleraren (ofwel: Bronsors) hebben zich onder meer Real Open IT, Vanveen, iTricity en A' Networks aangemeld.

Bas ter Heurne, Sales Manager van PQR: 'Wij sponsoren het NGN-congres omdat het ICT-professionals dichter bij elkaar brengt en er op een onafhankelijke manier kennis wordt gedeeld over nieuwe technologieën. Als Trusted Advisor is het de rol van PQR om kennis te delen met de community. Uit dit kennisnetwerk ontstaan nieuwe relaties en worden huidige relaties verder uitgebouwd. Het NGN congres is een mogelijkheid om deze relaties te ontmoeten.'

Ook Citrix heeft een lange relatie met de NGN: 'Er zijn verschillende redenen voor Citrix om deel te nemen aan het CoNGNes 2009 van de NGN,' zegt Rick Hebly, Product Marketing Manager van Citrix Systems Benelux. 'De NGN is in de eerste plaats een prima club, de relatie tussen de mensen van Citrix en de NGN gaat vaak lang terug. Wat ons erg aanspreekt in het programma is het centraal stellen van educatie en de focus op de toekomst, zonder de stijfheid van een deftig seminarprogramma. Als bonus vieren de NGN en Citrix in 2009 het 20-jarig bestaan!'

Xavier Geerdink, Marketing Manager van BRAIN FORCE: 'Wij sponsoren het jubileumcongres omdat de NGN vooruit kijkt. De kaarsjes dus aanblaast. BRAIN FORCE is al 25 jaar bezig met professionalisering van het IT-vak. In de komende 20 jaar kunnen we volop nieuwe ontwikkelingen verwachten, waar we nu het bestaan niet van kunnen verzinnen, maar waarvan CoNGNes 2009 ongetwijfeld een voorproefje geeft.

Een kleine greep uit het programma:

* Meet The Experts! De Erkende Netwerk Professionals (ENP) van de NGN, aangevuld met andere experts, zoals een aantal Microsofts Most Valued Professionals, zullen de gehele dag aanspreekbaar zijn en geen enkele discussie uit de weg gaan.
* Citrix: hosted & streamed application virtualisation, enterprise WebApp delivery, dynamic desktop infrastructure, the dynamic datacenter. Microsoft: Van desktop tot datacenter: server-, applicatie-, desktop- en presentatievirtualisatie. Het beheer van virtuele omgevingen. Hyper-V challenge.
* BRAIN FORCE: Hoe houd je een beheerbare werkplek? Hoe ziet de hele infrastructuur er over 5 jaar uit en wat heeft de gebruiker daar aan?
* Messaging Architects/ESCAUX: Open Unified Business Communication, de diepte in met Unified Communications, email-lifecycle management.
* Vanveen: beveiliging in balans, is de ICT infrastructuur wel veilig?
* PQR: application & desktop delivery in 2010, data- en systeembeschikbaarheid, the virtual reality check en de interactieve presentatie 'Journey to the internals of Microsoft System Center Mobile Device management'.
* Real Open IT: alles wat je altijd al wilde weten over het gebruik van Open Source, maar niet durfde te vragen!
* A' Networks: hoe ziet de 'all_over_IP' wereld van de toekomst er uit?
* iTricity: alle ins & outs van cloudcomputing

Het complete dagprogramma is te vinden op de CoNGNes site: www.congnes.nl. Inschrijven is mogelijk via www.congnes.nl of www.ngn.nl/inschrijven. Prijzen: leden NGN: ¤ 75 (na 1 januari 20099: ¤ 95), niet-leden betalen ¤ 295.

Over NGN
NGN, opgericht in 1988, is een professionele en dynamische vereniging van ICT-professionals. Zij stelt zich o.a. tot doel de efficiency van haar leden te vergroten. De activiteiten die NGN organiseert, dragen daaraan voor een belangrijk deel bij. Tot deze activiteiten behoren o.a. het uitgeven van een tweemaandelijks magazine, het uitgeven van boeken en het organiseren van themadagen zoals hands-on workshops en seminars.