Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

THE ERIC INEKE JAZZXPRESS in De Badcuyp Amsterdam

Met zijn eigen jazzkwintet, bestaande uit nederlands toptalent, brengt de internationaal vermaarde drummer Eric Ineke zijn luisteraars weer in vervoering. In de Badcuyp Centrum voor Muziek brengt The Eric Ineke Jazzxpress hun heerlijk swingende repertoire ten gehore dat sterk wortelt in de hardbop-traditie. De gepassioneerde composities zijn deels van de bandleden zelf. Hoe vermaard Eric Ineke internationaal is toont zijn website www.ericineke.com op overdonderende wijze. De pagina vol nationale en internationale musici van de absolute jazztop, vormt nog maar een bescheiden opsomming van collega's waarmee hij bijna vijf decennia speelt en heeft gespeeld. Still going strong is hij ook vandaag de dag nog steeds actief als begeleider van bekende (Amerikaanse) jazzsolisten. In ons land zelf maakt Eric Ineke ook nog deel uit van het trio van Rein de Graaff. The Eric Ineke Jazzxpress bestaat uit; Rik Mol (trompet), Sjoerd Dijkhuizen (tenorsax), Rob van Bavel (piano), Marius Beets (contrabas) en de leider Eric Ineke zelf uiteraard op drums. Een gedenkwaardige avond om getuige van te zijn!

Donderdag 22 januari. Aanvang 21.30 uur in de Noordpool van de Badcuyp Centrum voor Muziek in Amsterdam. Toegang; E 8,-.

Nu ook! Vele interviews met in de Badcuyp optredende muzikanten zoals Anton Goudsmit, Preston Reed, Theo de Jong, Tom Beek, Wouter Hamel e.v.a.. www.badcuyp.nl/interviews.html.
Leer ook bands/muzikanten kennen d.m.v. opnames van live optredens via www.badcuyp.nl/optredens.html ; een nieuwe online service van de Badcuyp! De Badcuyp biedt een podium aan muzikale ontwikkelingen die de grenzen van muziekstijlen en culturen overschrijdt. Ze focust zich op creatieve muziale niches en interessante onderstromen. Voor de bezoekers biedt ze ook nog een gezonde wereldkeuken op basis van biologische producten.

Loek, communicatie en media

De Badcuyp Centrum voor Muziek
www.badcuyp.nl
Eerste Sweelinckstraat 10
1073 CM Amsterdam.

tel. 020- 675.96.69
Loek is aanwezig op kantooruren van maandag t/m woensdag.