Gemeente Reiderland


PERSBERICHT

Januari 2009

Nieuwe kookculturen én nieuwe mensen leren kennen

Het delen van de maaltijd is een mooie manier om met elkaar in gesprek te raken en mensen te leren kennen. Tijdens etentjes van De Smaak van Groningen kom je bovendien in contact met andere culturen en nieuwe eet- en kookgewoontes. Het eerste etentje is op 22 januari.

Het dorpshuis van Nieuw Beerta, het Aeilko Zijlkerhuis, zal op vier donderdagavonden dienst doen als restaurant. Tijdens deze avonden koken buitenlanders in Oost-Groningen, afkomstig uit diverse landen, een driegangenmenu. Zij zetten met hun eigen tradities en kookcultuur en typisch Groningse ingrediënten de meest smaakvolle gerechten op tafel. Dat zijn soms ook Groningse gerechten.

Met de Smaak van Groningen leer je dus niet alleen je tafelgenoten kennen, maar je maakt tevens kennis met mensen en gerechten uit totaal andere culturen. Bovendien, en dat is minstens zo belangrijk: ze maken een heerlijke maaltijd klaar. Het aantal gasten bedraagt maximaal 30 mensen. Zij krijgen het eten aan een buffet en eten aan een stuk of drie grote tafels met pakweg 10 mensen.

De etentjes zijn op 22 januari, 26 februari, 26 maart en op 23 april 2009. Iedereen uit Oost-Groningen die van lekker eten houdt, andere mensen wil leren kennen en nieuwsgierig is naar verrassende eet- en kookculturen, is van harte welkom. Het dorpshuis is geopend op 18.00 uur. De maaltijd begint om 18.30 uur.

De kosten bedragen ¤ 12,50 voor volwassenen en ¤ 3,50 voor kinderen van 7 tot 16 jaar. Kinderen tot en met 6 jaar eten gratis mee.
Wie voor de vier avonden tegelijk inschrijft, krijgt een korting van ¤ 1,50 per avond voor volwassen en ¤ 1,00 korting voor kinderen van 7 tot 16 jaar.

Reserveren is een must. Gasten kunnen zich bij aanmelden bij Esther Oosterwijk, secretaris van Dorpsvereniging Nieuw Beerta. Dat kan telefonisch: 06 - 519 59 113 of per e-mail: oosterwijk-vermeeren@versatel.nl.