Beeld en Geluid

13-1-2009

Dag van de Media

Dag van de media in Beeld en Geluid Hilversum

Tijdens deze Dag van de Media gaan leerlingen uit het voortgezet onderwijs zelf aan de slag als 'programmamaker' onder leiding van ervaren programmamakers van diverse publieke omroepen. De deelnemende leerlingen zijn de winnaars van de Mediawedstrijd die onderdeel is van MediaMind.

Programma en workshops

Na de centrale ontvangst in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid gaan de deelnemers uiteen voor het volgen van workshops op of rond het Mediapark in Hilversum. Alle publieke omroepen verzorgen op 22 januari één of meer workshops voor leerlingen. Enkele voorbeelden van workshops:
* Scenarioschrijven met VARA-damaturge Miranda de Jong
* Bedenken van een cliffhanger voor een soapserie in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid '> live uitzending > '> van het radio-sportprogramma Langs de lijn
* Radiojingles maken bij BNN

* Interviewen van een Nederlandse artiest bij Sterren.nl van de TROS
* Maken van een nieuwsreportage bij Schooltv

* Opnemen en editen van scènes uit een soap bij Radio Nederland Wereldomroep

De Dag van de Media wordt spetterend afgesloten door 3FM-dj Michiel Veenstra en een half uur durend optreden van zanger Jan Smit in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid.

MediaMind

MediaMind is een gezamenlijk project van de publieke omroepen. Het project leert leerlingen kritisch om te gaan met de dagelijkse stroom radio- en televisieprogramma's en informatie op internet. MediaMind bestaat uit de Mediawedstrijd (waarvoor leerlingen een recensie schrijven en inzenden) en de Dag van de Media. De organisatie van MediaMind ligt dit jaar voor het eerst volledig in handen van Schooltv.