TROS

Afdeling Marketing & Communicatie
Hilversum, 15-01-2009

Televisie
HET MOOISTE MEISJE VAN DE KLAS
Uitzending donderdag 22 januari
Nederland 1 - 21.30 uur

JAAP JONGBLOED WEER OP ZOEK NAAR DE MOOISTE MEISJES

Op donderdag 22 januari start de tweede achtdelige reeks van HET MOOISTE MEISJE VAN DE KLAS. In de tweede serie zoekt presentator Jaap Jongbloed opnieuw naar het verhaal achter dit ooit aanbeden meisje uit de klas. Hoe is het haar vergaan? Is haar schoonheid een garantie voor succes in het leven geweest of werd het juist als belemmering ervaren? Aan het woord komen oud-klasgenoten, leraren en iedereen die toen en daarna een belangrijke rol in haar leven heeft gespeeld. Nostalgie, bijzondere verhalen en veel liefde in dit programma, dat iedere kijker terugvoert naar de overzichtelijke tijd op school.

In de eerste aflevering van dit tweede seizoen gaat Jaap op zoek naar het geheim van Carmen. Zij groeit op in het Friese Drachten waar zij menig jongenshart breekt. Als zij in 1981 op 14-jarige leeftijd in het roerige Amsterdam een balletopleiding gaat volgen, krijgt zij last van de eetstoornis anorexia, die haar bijna fataal wordt. Haar vrienden en vriendinnen zijn haar vrijwel allemaal uit het oog verloren. Heeft zij haar eetstoornis overwonnen en hoe kijkt zijzelf terug op haar schoolperiode? De periode dat zij het mooiste meisje van de klas was.

Het eerste seizoen HET MOOISTE MEISJE VAN DE KLAS is genomineerd voor 'Beste Programma in de categorie Amusement van de Beeld & Geluid Awards 2008'. De uitreiking vindt plaats op 26 januari.

Voor meer informatie: www.mooistemeisjevandeklas.nl




TROS