Politie Twente

Persberichten Politie Twente 22 januari 2009

Sandra Tiethoff: 053-4555588

A35 even afgesloten na eenzijdige aanrijding

Borne

De A35 is ten gevolge van een éénzijdige aanrijding tussen 18.50 uur en 19.30 uur afgesloten geweest voor al het verkeer. Een 24-jarige automobilist uit Hengelo reed op de A35 uit de richting van Almelo. Hij merkte ter hoogte van de afslag Hengelo-zuid te laat op dat hij zijn weg vervolgde op de A1 in de richting van Oldenzaal. Hij maakte een stuurcorrectie om alsnog de A35 te kunnen vervolgen. Door de stuurcorrectie raakte hij de controle over zijn auto kwijt en de auto sloeg over de kop. De bestuurder werd uit de auto geslingerd en kwam op de rijbaan terecht. Hij werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Hengelo. De auto raakte total loss en het kenteken is ingevorderd. (09-008125)

Met ruim 1,41 promille achter het stuur, rijbewijs ingevorderd

Hengelo

Een 65-jarige automobilist uit Enschede raakte woensdag 21 januari zijn rijbewijs kwijt, omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde.

Woensdagmiddag 21 januari omstreeks 15.45 uur controleerden surveillerende agenten, op de Rietmolenstraat in Enschede, een bestuurder van een auto. Omdat het vermoeden bestond dat de automobilist, een 65-jarige man uit Enschede, alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 1,41 promille uit. Het rijbewijs van de automobilist werd ingevorderd. (09-008026)

Geheime zender uit de lucht gehaald

Daarle

Aan de Piksenweg in Daarle werd woensdagmiddag 21 januari een geheime zender die uitzond onder de naam "Firma Janna" uit de lucht gehaald.

Woensdagmiddag 21 januari omstreeks 16.00 uur werd door het Agentschap Telecom samen met de politie Twente een geheime zender uit de lucht gehaald aan de Piksenweg in Daarle. Een 20-jarige man uit Dronten zat achter de knoppen en er werd uitgezonden onder de naam "Firma Janna". Tegen de 20-jarige wordt proces-verbaal opgemaakt en de apparatuur is in beslag genomen. (09-008077)

Fietser gewond na aanrijding

Wierden

Een 33-jairge man uit Rijssen raakte woensdag 21 januari gewond tijdens een aanrijding op de Rijssensestraat in Wierden.

Woensdagavond 21 januari omstreeks 17.45 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Rijssensestraat in Wierden. Bleek dat een 56-jarige automobilist uit Wierden op de Rijssenseweg uit de richting van Rijssen reed. Ter hoogte van de carpoolplaats nam de automobilist een binnenbocht. Hierbij zag hij een 33-jarige fietser uit Rijssen, die uit tegenovergestelde richting fietste, over het hoofd. Een aanrijding kon niet meer voorkomen worden. De fietser werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Almelo. (09-008133)

Vrachtauto verliest lading kiezel en beton Vriezenveen
Een vrachtauto, bestuurd door een 41-jarige Almeloër, verloor tijdens zijn rit door Almelo en Vriezenveen lading beton en kiezelstenen.

Surveillerende agenten troffen tijdens surveillance op de Plesmanweg in Almelo kiezelstenen met beton aan. De politie ging het spoor volgen en troffen de vrachtauto op de Oosterweilandweg in Vriezenveen aan. Deze was over beladen met beton en kiezel. Tegen de chauffeur zal proces-verbaal worden opgemaakt. De kosten voor het schoonmaken van de straat zal op het bedrijf verhaald worden. (09-008055)

Fietsster gewond na aanrijding

Enschede

Een 47-jarige fietsster uit Enschede raakte woensdag 21 januari gewond tijdens een aanrijding op de Kuipersdijk in Enschede.

Woensdagmiddag 21 januari omstreeks 12.45 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Kuipersdijk in Enschede. Bleek dat een 47-jarige automobiliste uit Enschede van een parkeerplaats de Kuipersdijk op wilde rijden. Hiervoor moest zij een fietspad oversteken met haar auto. Tijdens het oversteken van het fietspad zag de automobiliste een 47-jarige fietsster over het hoofd. Een aanrijding kon niet meer voorkomen worden. De vrouw werd met onbekend letsel door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. (09-007912)

Man gewond na aanrijding

Oldenzaal

Een 42-jarige man uit Enschede raakte woensdag 21 januari als bijrijder in een auto gewond na een aanrijding op de kruising Ossenmaatstraat / Hengelosestraat in Oldenzaal.

Woensdagmiddag 21 januari omstreeks 15.15 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de kruising Ossenmaatstraat / Hengelosestraat in Oldenzaal. Bleek dat een 28-jarige automobilist uit Delden op de Ossenmaatstraat reed komende uit de richting van de Schipleidelaan in Oldenzaal. Ter hoogte van de Hengelosestraat wilde hij linksaf slaan. Hierbij zag hij een eveneens 28-jarige automobilist uit Oldenzaal over het hoofd. Een aanrijding kon niet meer voorkomen worden. De bijrijder van de Oldenzaler raakte tijdens de aanrijding gewond en moest zich laten behandelen aan zijn verwonding. (09-008034)

Bij diverse verkeerscontroles in Hengelo zijn 41 processen-verbaal uitgeschreven

Hengelo

De politie heeft tijdens een grote verkeerscontrole in Hengelo op woensdag 21 januari 41 processen-verbaal uitgeschreven.

Tijdens verkeerscontroles op diverse locaties in Hengelo, zijn op woensdag 21 januari 41 processen-verbaal uitgeschreven.

De controles werden gehouden op de Beethovenlaan, Beneluxlaan, Hasselerbaan, Deurningerstraat, Sloetsweg, Anninksweg, Oude Molenweg, Oldenzaalsestraat en de Wemenstraat.

Proces-verbaal is onder andere opgemaakt voor: Het niet voeren van fietsverlichting, het niet dragen van een autogordel, niet hands-free bellen en andere overtredingen. (09-007830)

Man aangehouden na diefstal

Hengelo

Een 34-jarige man uit Enschede werd op woensdag 21 januari aangehouden, omdat de man verdacht wordt van diefstal uit een winkel op het Plein in Hengelo.

Woensdag 21 januari omstreeks 12.30 uur kreeg de politie melding van een winkeldiefstal. Bleek dat een man een DVD-speler had gestolen. De man ging er met de DVD-speler vandoor. De politie startte een onderzoek. Naar aanleiding van dit onderzoek kon een 34-jarige man uit Enschede, die verdacht wordt van de diefstal, door de politie worden aangehouden op de busbaan in de richting van de Hengelose Es. De man is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (09-007903)

---- --