Gemeente Bronckhorst

B en w Bronckhorst willen langdurigheidstoeslag eerder uitkeren

Mensen die vijf jaar of langer in de bijstand zitten of een ander minimuminkomen hebben, kunnen in aanmerking komen voor een langdurigheidstoeslag. Aan de toeslag zijn enkele voorwaarden verbonden, onder meer: ze moeten tussen de 21 en 65 jaar zijn en hun spaargeld mag niet hoger zijn dan een bepaald vastgesteld bedrag. De toeslag was tot
1 januari 2009 een landelijke regeling. Nu ligt de verantwoordelijkheid hiervoor bij de gemeente. B en w van Bronckhorst vinden vijf jaar lang en willen daarom mensen die drie jaar een laag inkomen hebben de toeslag al toekennen. De raad beslist in februari over dit plan van b en w. De langdurigheidstoeslag bedraagt E 514,- voor gehuwden, E 462,- voor alleenstaande ouders en E 359,- voor alleenstaanden. Met deze bijdrage worden vaak onverwachte hoge kosten opgevangen, bijvoorbeeld een nieuwe wasmachine gekocht. De toeslag kan 1x per 12 maanden worden aangevraagd.

Hengelo (Gld), 22 januari 2009

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met Margreet Arends, afdeling communicatie, tel. (0575) 75 04 70.

---- --