Politie Noord- en Oost Gelderland


|Apeldoorn - Scooterrijder aangehouden na achtervolging | |
Een achtervolging door Apeldoorn heeft woensdagavond 21 januari rond 22:00 uur geleid tot de aanhouding van een 25-jarige man uit Apeldoorn.


Surveillerende agenten zagen de man met te hoge snelheid op zijn scooter over de Koninginnelaan rijden. De agenten wilden de man staande houden maar hij ging er vandoor. Hierop ontstond een achtervolging in de wijk Berg en Bos. Tijdens de achtervolging moesten meerdere voorbijgangers aan de kant springen en werden er door de scooterrijder diverse verkeersovertredingen gepleegd. Uiteindelijk kon hij op de Soerenseweg aangehouden worden. Het bleek dat de man een rijontzegging heeft en in de afgelopen maand al drie keer eerder is bekeurd voor het rijden met rijontzegging. Zijn scooter is nu in beslag genomen. Tegen de man zijn verschillende proces-verbalen opgemaakt, o.a. voor het niet voldoen aan een stopteken, het rijden met rijontzegging en het rijden door rood licht.

|     |Apeldoorn - Minderjarige aangehouden voor heling          |

Woensdagmiddag 21 januari is een 16-jarige jongen uit Apeldoorn in zijn woonplaats aangehouden op verdenking van heling.


Politieagenten zagen de jongen op de Hofstraat staan met een vrij nieuwe damesfiets. Zij zagen dat er geen sleutel in het slot zat. Ze hielden de jongen hierop staande. Hij verklaarde dat hij de fiets had geleend en dat deze mogelijk van diefstal afkomstig was. De jongen is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De politie is een onderzoek gestart naar de herkomst van de fiets.

|     |Apeldoorn - Hennepkwekerij ontmanteld                     |

In de kelder van een pand aan de Asselsestraat in Apeldoorn is dinsdag 20 januari bij een politieonderzoek een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen en ontmanteld.


In de kelder werden 2 ruimtes aangetroffen die dienst deden als hennepkwekerij. In de eerste ruimte werden ongeveer 500 planten aangetroffen. In de tweede ruimte bleken ongeveer 700 planten te hebben gestaan. Deze waren al geoogst. Alle aanwezige apparatuur en de ca. 500 nog aanwezige planten zijn in beslag genomen en worden vernietigd. De politie heeft een onderzoek ingesteld om vast te stellen wie verantwoordelijk was voor de kwekerij. Er zijn op dit moment nog geen aanhoudingen verricht.


.

EINDE BERICHTEN


-----------------------

(





(

---- --