Ingezonden persbericht


PERSBERICHT D66 TILBURG - 22 januari 2009
-----------

D66 Tilburg wil opheldering over sloop studentenflats

D66 Tilburg wil opheldering van het College van B&W over het voornemen van WonenBreburg om vijf studentenflats aan de Verbernelaan (Tilburg) te renoveren en mogelijk te slopen. D66 Tilburg maakt zich zorgen over de toekomstige huisvesting van de 425 studenten die er op dit moment wonen. Peter van Gool commissielid voor D66 Tilburg: "Dit is een fors aantal studenten. Wij maken ons zorgen over de huisvesting gedurende de periode van sloop en renovatie"

De sociaal-liberalen staan niet per definitie negatief tegen het voornemen van WonenBreburg om op die plek meer, en modernere studentenhuisvesting te bouwen. Maar zetten wel vraagtekens bij de huidige plannen: Van Gool: "Tilburg heeft in eerste instantie behoeft aan meer aanbod en oplossingen voor het huidige tekort op de woningmarkt. Sloop van bestaande studentenwoningen voor renovatie of nieuwbouw zou nu niet bovenaan het lijstje moeten staan, dat kan later nog"
D66 Tilburg voorziet problemen als de studenten uit het huidige complex elders in Tilburg een kamer moeten krijgen: "De huur voor studentenkamers is de afgelopen jaar al met 8% gestegen, nog meer druk op deze toch al krappe markt kan ook de prijzen verder doen stijgen."

Mocht het zover komen dat enkele honderden studenten een andere plek moeten gaan zoeken zou dat wel onder dezelfde huurvoorwaarden moeten als op de huidige locatie. Van Gool: "Het kan niet zo zijn dat studenten tegen hun zin in gedwongen worden te verhuizen, en vervolgens met een fors hogere huur opgezadeld worden."

--------------
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Peter van Gool ­ commissielid D66 Tilburg
06-51643951 / pwhc.vangool@gmail.com