Persbericht

Axez eerste deelnemer HP Storage Teaming Programma

~ bedrijven profiteren van elkaars kennis op storage-gebied ~

Eindhoven, 22 januari 2009 - Axez, value added e-reseller, is de eerste deelnemer aan het HP Storage Teaming Programma. Door deelname aan het programma kan Axez zijn partnerkanaal uitbreiden. Het bedrijf verzorgt de inkoopprocessen en logistieke handelingen voor resellers van storage- en server oplossingen en eindgebruikers voor alle HP-producten. Axez is hierbij verantwoordelijk voor advies over de storage-omgeving, de levering en de implementatie.

Axez is winnaar van de HPS Professional Services Partner award en 2009 Preferred Storage Gold Partner van Hewlett-Packard. Zowel Axez als HP hadden plannen voor het opzetten van een programma waarmee resellers en eindgebruikers van storage-oplossingen beter en sneller bediend kunnen worden. In het Teaming Programma profiteren beide partijen van elkaars kennis. Resellers kunnen nu bij één partij terecht voor al hun enterprise storage orders. Deelname aan het programma biedt resellers, naast toegang tot kennis, diverse mogelijkheden om samen met Axez marketingactiviteiten te starten.

Een extra voordeel voor resellers is de Axez.nl portal. De portal geeft hen continu inzicht in specificaties, voorraden, levertijden, gedane leveringen, order workflow en de mogelijkheid tot het plannen van storage consultants. De status van projecten, productleveringen en processen is hierdoor doorlopend te volgen.

"Als totaalautomatiseerder voor het MKB levert, implementeert en beheert Lesage Automatisering diverse storage-oplossingen van Hewlett Packard. In een aantal gevallen is bijzondere kennis nodig om onze klanten van goed advies te kunnen voorzien", zegt André Lesage, directeur bij Lesage Automatisering BV. "Axez ontwerpt samen met onze ingenieurs in dergelijke gevallen een professionele oplossing op maat, waarbij we altijd kunnen rekenen op de expertise van hun storage-specialisten bij de levering en implementatie."

"Steeds vaker worden we benaderd door resellers met klanten in het MKB-segment die willen samenwerken met HP Enterprise gecertificeerde partners, maar geen kennis en kunde hebben op enterprise storage gebied", zegt Gino D'Ippolito, Manager Enterprise Channel bij HP Nederland B.V. "Het is belangrijk voor ons dat we op een efficiënte en transparante manier kunnen communiceren met partners. Door de online portal van Axez kunnen resellers de voortgang van orders precies volgen. Axez' onderscheidt zich hierdoor duidelijk van concurrenten en dat geeft hen een belangrijke voorsprong."

"Wij zijn blij dat onze online portal door een belangrijke partij als HP zo gewaardeerd en ondersteund wordt", zegt René van Dop, directeur bij Axez. "Door de inzet van de portal en onze kennis van de HP storage-, back-up- en serverlijnen kunnen wij het programma relevante toegevoegde waarde bieden en het werk voor resellers vereenvoudigen. Zij kunnen hun klanten een compleet portfolio bieden."

(426 woorden)