Ingezonden persbericht


Persbericht

Edimax introduceert een Outdoor Access Point voor snelle verbindingen

Best, 22 januari 2009 - Edimax Technology (TSEC:3047), toonaangevend leverancier van netwerkoplossingen, introduceert een nieuw Outdoor Access Point; de EW-7301APg. De EW-7301APg is een gebruiksvriendelijk 802.11g Access Point voor een snelle verbinding tussen meerdere netwerken en client-apparaten. De EW-7301APg kan geconfigureerd worden om te werken als AP (Access Point) of als CPE (Customer Premises Equipment). Als AP werkt het apparaat als een normaal Access Point met Universal repeater of WDS repeater-functie om de draadloze dekking te vergroten. In CPE-modus, werkt het apparaat als een Access Point in client modus. Het maakt verbinding met het draadloze buitennetwerk van de Wireless Internet Service Provider (WISP). Hierdoor kunnen meerdere gebruikers de draadloze verbinding delen, zonder dat er een extra gateway nodig is.

De EW-7301APg is een compact apparaat met een behuizing die speciaal ontworpen is voor buitengebruik en bestand is tegen alle weersomstandigheden. Het apparaat is eenvoudig te installeren dankzij de PoE (Power over Ethernet)-functionaliteit. Door de PoE-kabel aan te sluiten op de Ethernet switch, wordt de stroom geleverd via de Ethernetverbinding. Edimax levert tevens een montagekit waarmee gebruikers het apparaat aan de muur of tegen een paal kunnen bevestigen. De ingebouwde remote managementfunctie vereenvoudigt de installatie en het onderhoud van de EW-7301APg.

Daarnaast kan het uitgaande vermogen van de EW-7301APg aangepast worden zodat de beheerder zelf de signaalsterkte kan bepalen. Ter beveiliging van het draadloze netwerk ondersteunt het Access Point geavanceerde beveiligingsfuncties waaronder WEP en WPA-PSK-versleuteling, MAC authenticatie, 802.1x Network Access Control en Access Control list om de toegang tot het netwerk te beveiligen.

Prijs en beschikbaarheid
De EW-7301APg is per direct verkrijgbaar voor een adviesverkoopprijs van ¤ 209 inclusief BTW.

Een afbeelding in hoge resolutie van het Access Point kunt u downloaden via: http://www.edimax.eu/pressphotos/EW-7301APg.jpg

###

BERICHT VOOR DE REDACTIE:

Over Edimax Technology
Edimax Technology is een wereldwijde producent van een breed scala aan netwerk- en connectiviteitsoplossingen. Sinds de oprichting van het bedrijf in 1986, is Edimax uitgegroeid tot één van de meest vooraanstaande leveranciers van netwerkoplossingen in Azië. Het hoofdkantoor van Edimax is gevestigd in Tapei County, Taiwan en sinds 2001 is Edimax genoteerd aan de Taiwanese Stock Exchange. In 2006, had het bedrijf een omzet van 100 miljoen dollar en het wereldwijde personeelsbestand telt inmiddels ruim 900 medewerkers. Met ruim 21 jaar ervaring in de netwerkbranche kan Edimax zijn klanten en partners wereldwijd kwalitatief hoogwaardige producten, gedegen ondersteuning en een zeer uitgebreid productaanbod bieden. Het productportfolio van Edimax bestaat uit de volgende productcategorieën: Wireless, Connectivity, Routers, Switches, Print Servers, IP-Camera's, Business Solutions and VoIP. Voor meer informatie over Edimax kunt u terecht op www.edimax.nl.

Voor verdere persinformatie, beeldmateriaal of een testproduct kunt u contact opnemen met: Jane Brands
Edimax Technology Europe BV
E-mail: jane@edimax.nl
T (direct) +31 (0) 499-365062
F +31 (0) 499-372647


---

Edimax Press Info
Edimax Technology Europe BV
Nijverheidsweg 25
5683 CJ Best
The Netherlands
T +31 (0) 499 377344
F +31 (0) 499 372647
www.edimax.eu