Ingezonden persbericht


Persbericht

Kinderen in Engeland zamelen geld in voor Kinderpostzegels

Leiden, 22 januari 2009 - Het motto van Stichting Kinderpostzegels Nederland 'voor kinderen door kinderen' gaat de grens over. Vandaag heeft Kinderpostzegels van de Engelse Primary School Southborough een cheque ontvangen ter waarde van 581 Engelse pond. Tijdens hun kerstvoorstelling hebben zij geld ingezameld om via Kinderpostzegels kinderen in een achterstandspositie betere kansen te bieden.

Comenius Schoolprojecten
De Engelse Primary School Southborough neemt samen met basisschool Het Tangram uit Purmerend deel aan een tweejarig Comenius schoolproject "Welcome to the Future of Europe". Dit project biedt scholen in Europa de mogelijkheid om deel te nemen aan internationale samenwerkingsprojecten tussen leerlingen en leerkrachten van Europese scholen. Het creëren van gelijke kansen voor iedereen is één van de thema's. De samenwerking tussen de scholen zorgt ervoor dat leerkrachten en leerlingen de verschillen en overeenkomsten van elkaars land, cultuur, denk- en leefwijzen beter leren kennen. Hierdoor ontstaat meer begrip en waardering voor elkaar als burgers van één Europa. In het kader van een werkbezoek aan basisschool Het Tangram uit Purmerend heeft de Engelse school gekozen voor een echt Nederlands goed doel voor hun kerstdonatie.

Stichting Kinderpostzegels Nederland
Kinderpostzegels steunt wereldwijd projecten waarin veiligheid en ontwikkeling van kwetsbare kinderen centraal staan. Het motto van de jaarlijkse Kinderpostzegelactie is ÂŽvoor kinderen door kinderenÂŽ.



Ingezonden persbericht