Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Zoetermeer, 22 januari 2009

De populaire glossy CALVIJN! is weer leverbaar. Op de eerste dag van verschijnen was de glossy al uitverkocht en daarom besloot Uitgeverij Boekencentrum direct te herdrukken. Daarmee komt de totale oplage op een kleine 25.000 exemplaren. Vanaf vandaag worden de boekhandels en kiosken weer bevoorraad.

De glossy krijgt enorme persaandacht. Van NOS Radio 1 tot Intermediair komen de reacties, en zelfs het buitenland toont belangstelling. Volgens de verbaasde Belgen is er sprake van een 'Calvijngekte in Nederland'. Kunstenares Sela, de initiatiefnemer achter de glossy, is overweldigd door de belangstelling. In de week na de verschijning stond bij haar de telefoon roodgloeiend. 'Op den duur werd ik op straat zoveel aangesproken dat ik bijna de deur niet meer uit durfde.' Ze is ook verbaasd over de impact van het magazine. 'Bizar, dat we als Nederlanders elkaar rondom Calvijn vinden. Prachtig eigenlijk.'

Op de website www.calvijnglossy.nl zijn allerlei gadgets te vinden: een authentieke preek van Calvijn himself over Job, een filmpje bij Psalm 38, de volledige calvinistische straatmodereportage van Mathilde Berends en veel meer.


---

(bij de foto (rechtenvrij en hires op te vragen bij de uitgeverij)) De herdruk van Calvijn! is een feestje waard.

contactpersoon bij de uitgeverij:
Wendelmoed Knol, marketing & communicatie
079-363 31 71 en knol@boekencentrum.nl