Ingezonden persbericht


Persbericht

Succesvolle samenwerking laat boeren groeien

De Hypotheekshop en Interpolis steunen Oxfam Novib bij opleiding van boeren

Huizen, 22 januari 2009 - Ter ere van de verkoop van de 2.500ste 'Interpolis Alles in één Polis®' schenken De Hypotheekshop en Interpolis 2.500 euro aan Oxfam Novib. De donatie ondersteunt de campagne 'Train een boer', die er op is gericht boeren in ontwikkelingslanden verder te helpen.

Wouter Bolding, die de cheque namens Oxfam Novib in ontvangst nam, is erg blij met de donatie. Bolding: 'Deze cheque levert een structurele bijdrage aan de bestrijding van het armoedeprobleem in de wereld. We kunnen mensen oplossingen bieden die van levensbelang zijn. Oplossingen die voor ons Nederlanders heel gewoon zijn en waar we normaal nauwelijks bij stil staan'.

'Train een boer'
In deze campagne van Oxfam Novib staat de steun aan boeren in ontwikkelingslanden centraal. De vele kleinschalige boeren in ontwikkelingslanden kunnen veel meer produceren als ze op een goede manier geadviseerd en ondersteund worden. 'Met onze donatie worden 100 boeren getraind in ontwikkelingslanden. Zij leren hoe ze voedsel moeten verbouwen voor hun familie en óók het overschot op de markt kunnen verkopen. Dit met zo min mogelijk schade aan bodem en milieu', aldus Ronald Tiemessen, adjunct directeur van De Hypotheekshop. 'Het investeren in opleidingen en de advisering in duurzame oplossingen wat Oxfam Novib doet, sluit perfect aan bij de werkwijze van De Hypotheekshop. Het goed opleiden van onze medewerkers staat ook in onze organisatie centraal. Wij steunen daarom ook graag dit project, omdat wij weten hoe belangrijk een opleiding is, zodat er ook goed geadviseerd kan worden. Dan maakt het niet uit of je boer bent of in de hypotheekbranche werkt.'

De Hypotheekshop
Met circa 200 vestigingen in heel Nederland is De Hypotheekshop de grootste, financiële adviesketen, waar iedereen terecht kan voor een duidelijk verhaal over hypotheken, pensioenen en verzekeringen. Voor nu én voor de toekomst. De Hypotheekshop geeft ongekleurd advies en is niet gebonden aan een bank, verzekeringsmaatschappij of andere financiële instelling.



Ingezonden persbericht