Gemeente Zwolle

Grondprijzennota 2009

De Grondprijzennota wordt door het College van B&W opgesteld binnen de door de Raad vastgestelde kaders uit de Nota Grondbeleid uit 2004. De Grondprijzennota 2009 is een actualisatie van de Grondprijzennota 2008. Op basis van de Grondprijzennota slaagt de gemeente erin in een vroegtijdig stadium van de planontwikkeling op transparante wijze marktconforme en heldere financiële afspraken te maken met de afnemers van de grond. De gemeente Zwolle ziet in toenemende mate dat door onder andere marktomstandigheden en veranderende wetgeving (o.a. Europese regelgeving en de nieuwe Grondexploitatiewet) gebiedsontwikkelingen en de uitgifte van grond complexer en dynamischer worden. Mede daarom is de methodiek en de werkwijze van de Grondprijzennota, waarbij eenduidigheid en transparantie belangrijke dragers zijn, een beleidsdocument dat een goede basis vormt voor het contracteren van marktpartijen.

Ten opzicht van de grondprijzennota 2008 zijn de grondprijzen in de grondprijzennota 2009 veelal bevroren, waarbij de grondprijs voor duurdere projectmatige woningbouw zelfs door het college naar beneden is bijgesteld. De gevolgen van de economische omstandigheden worden duidelijk merkbaar in de vastgoedwereld en daarom heeft het college van B&W besloten de meeste grondprijzen te bevriezen, waarbij zelfs geen inflatiecorrectie is doorgevoerd. Voor verdere toelichting wordt verwezen naar hoofdstuk 3 van de grondprijzennota 2008

De Grondprijzennota 2009 is ook als PDF beschikbaar en is te downloaden op deze pagina.
De curve 2009 behorende bij de Grondprijzennota 2009 is tevens als PDF beschikbaar en is onderaan de pagina te downloaden.

Download de pdf van deze brochure / folder:
Grondprijzennota_gemeente_Zwolle_2009.pdf