Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 22 januari 2009

Hans Nijenhuis (46), adjunct-hoofdredacteur, verlaat NRC Handelsblad en nrc.next om toe te treden tot de directie van De Bezige Bij, waar hij wordt benoemd tot Operationeel Directeur. Zijn plaatsvervanger Titia Ketelaar (33) neemt vanaf nu de functie chef nrc.next waar.

Hans Nijenhuis maakt de overstap naar een van de belangrijkste uitgevers van Nederland, omdat dit hem een prachtige kans biedt een nieuwe weg in te slaan. Zijn benoeming tekent het succes van nrc.next, de drie jaar geleden door NRC Handelsblad opgerichte krant die inmiddels een betaalde oplage heeft van 80.000 exemplaren per dag. nrc.next geldt als een van de meest geslaagde kranteninnovaties van de afgelopen jaren.

Hans Nijenhuis kwam in 1987 bij de krant als verslaggever. Hij was onder andere correspondent in Moskou, chef Buitenland en de eerste chef van nrc.next. De afgelopen drie jaar heeft hij ervoor gezorgd dat de redactie van nrc.next een hechte club is geworden die tegelijkertijd zeer NRC is en voldoende apart om van nrc.next een eigenwijze en succesvolle krant te maken.

Titia Ketelaar is vanaf het begin plaatsvervangend chef van nrc.next en medeverantwoordelijk voor het succes van de krant die tegen de trend in groeit. Met Titia Ketelaar, die in 1998 begon bij NRC Handelsblad als redacteur Internet en later redacteur Buitenland, is nrc.next ook de komende tijd verzekerd van een geïnspireerde en eigenzinnige leiding.

Birgit donker
Hoofdredacteur NRC Handelsblad en nrc.next

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht