De heer Cor Oudendijk de 2,5 mio. reiziger op de boot Velsen-Amsterdam

22/01/2009 19:05

Connexxion Nederland NV

PERSBERICHT

Datum: 22 januari 2009

Kenmerk: HO/09.006

De heer Cor Oudendijk de 2,5 miljoenste reiziger op de boot Velsen-Amsterdam

Vanmiddag heeft gedeputeerde Cornelis Mooij de heer Cor Oudendijk uit Velsen-Zuid verrast met een cruise naar Newcastle. De heer Oudendijk was de 2,5 miljoenste reiziger op de draagvleugelboot tussen IJmuiden en Amsterdam, de Fast Flying Ferry. Ook de nieuwe CEO van Connexxion, Hubert Guyot was aanwezig om dit heuglijke feit te vieren. De verbinding vaart sinds 1998 en is uitgegroeid tot een belangrijke openbaar vervoerverbinding tussen de IJmond en Amsterdam.

De Fast Flying Ferry vaart in opdracht van de Provincie Noord-Holland en is in de laatste tien jaar uitgegroeid tot een belangrijke openbaar vervoerverbinding. De opstapplaats in Velsen kent een station met een P+R terrein voor automobilisten, fietsenstallingen, de OV-fiets en busaansluitingen en legt in Amsterdam achter het Centraal Station aan. De reistijd bedraagt slechts 25 minuten. De Fast Flying Ferry verzorgt daarmee een snel en filevrij reisalternatief over water voor forenzen. 's Zomers trekt deze bijzondere lijn veel toeristen, onder meer naar het IJmuider strand. De fiets mag gratis op de boot mee. Dit najaar is de dienstregeling aanzienlijk uitgebreid. Sinds de boot iedere half uur vaart en zelfs driemaal per uur in de spits, is het aantal reizigers met 50 procent per maand gegroeid.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.connexxion.com