Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam


Acties onderwijs op de rails

22 januari 2009
Het afgelopen jaar is een goede start gemaakt met het bevorderen van buurtscholen en voorlichting geven over schoolkeuze in De Baarsjes. Geïnitieerd door het stadsdeel, maar in nauwe samenwerking met de schoolbesturen, de (voor)scholen en enkele kinderdagverblijven.

Acties uit het programma 'Kies een school in de buurt' kregen in 2008 de nadruk, in 2009 krijgt ook het project 'Ouderbetrokkenheid' extra aandacht.

In de 'Voortgangsrapportage kies een school in de buurt en Ouderbetrokkenheid' kan nog niet worden geëvalueerd op doelen en effecten, daar is het na één jaar nog te vroeg voor. Portefeuillehouder onderwijs Godfried Lambriex ziet echter een al een goede ontwikkeling. "Het merendeel van de geplande acties hebben we in gang gezet, maar wat vooral belangrijk is: de scholen zijn met de actiepunten aan de slag gegaan. Het besef groeit dat zij zich goed moeten profileren en presenteren, en de scholen stimuleren elkaar. Ik zie de zelfstandigheid en professionaliteit bij de scholen groeien."