Port of Rotterdam

Duitse zeeverladers naar Rotterdam

22-01-2009

Vandaag, 22 januari, bezoekt een delegatie van het Duitse zeeverladerscomité (DSVK), onderdeel van het "Bundesverband der Deutschen Industrie", onder leiding van hun voorzitter Rüdiger Grigoleit de Rotterdamse haven. Gastheer is president-directeur Hans Smits van het Havenbedrijf Rotterdam. Hij neemt ook deel aan het rondetafelgesprek, samen met vertegenwoordigers van bedrijven uit verschillende sectoren: terminaloperators, reders, verladers, informatiediensten, spoor- en binnenvaartoperatoren.

Doel van de bijeenkomst is een nadere kennismaking en vervolgens de start van een meer permanente dialoog. Hierin worden actuele en urgente onderwerpen besproken, oplossingen voor problemen gezocht en mogelijke gezamenlijke proefprojecten bezien. Intensivering van de dialoog is om meerdere redenen gewenst:
* naast Nederland is Duitsland verreweg de belangrijkste partner voor de haven van Rotterdam;
* Duitsland kent zeer vele grote industriële bedrijven met een grote behoefte aan grondstoffen van overzee;
* het land is nog immer "Exportweltmeister" en veel afzet loopt via zeehavens;
* op middellange en langere termijn groeit het Europese transport; naar, van en dóór Duitsland, zeer sterk en dit heeft enorme gevolgen voor alle deelnemers aan de dialoog.

Nog geen jaar geleden riep het DSVK de Duitse politiek op, voor goede verbindingen met de westelijke Noordzeehavens te zorgen.

© Havenbedrijf Rotterdam N.V.