Gemeente Capelle a/d IJssel

Gemeenteraadsfractie Capelle aan den IJssel

SGP Capelle verbolgen over schrappen ADL woningen

De Capelse SGP is verbolgen over het feit dat de geplande ADL woningen (bedoeld voor personen met ernstige lichamelijke beperkingen) in de nieuwbouw van de Hoven op de tocht staan. Eind vorig jaar bleek dat COM Wonen te laat was met het aanvragen van de noodzakelijke subsidie waardoor de subsidie werd afgewezen. Nu de subsidie niet wordt verstrekt, staat de realisatie van de ADL woningen op losse schroeven.

Fractievoorzitter Weggeman is erg ontevreden over de gang van zaken: 'De komst van de ADL woningen met bijbehorende zorgunit, was voor ons - maar voor veel andere partijen ook - een belangrijke randvoorwaarde voor de nieuwbouw in de Hoven. Wat ons betreft houdt de gemeente COM Wonen aan haar belofte. Wij willen niet opdraaien voor de consequenties van onzorgvuldig handelen van een woningcorporatie'.

Wat de SGP betreft betaalt COM Wonen de zorgwoningen inclusief zorgunit dus gewoon uit eigen zak. In december stelde Weggeman vragen in de raad over dit onderwerp. Omdat dat naar de mening van de fractie onvoldoende duidelijkheid gaf heeft zij nu het onderwerp geagendeerd voor bespreking in de Commissie Stedelijke Ontwikkeling.

22 januari 2008

Einde persbericht