Ingezonden persbericht

The AMSTERDAM STRING QUARTET opent het Haydn jaar met 'Die sieben letzten Worte'

Als specialisten in de uitvoering van de werken van Haydn start The Amsterdam String Quartet dit Haydn jaar met een tweetal uitvoeringen van het bijzondere werk 'Die sieben letzten Worte'. Voor deze productie werkt het kwartet samen met actrice, regisseur en voormalig schouwburgdirecteur Cox Habbema. Zij zal rondom de zeven delen van het stuk inspirerende teksten voordragen, gebaseerd op verschillende levensbeschouwingen. De uitvoeringen zijn op 22 januari in Utrecht (Leeuwenberghkerk, 20.00 uur) en op 25 januari in Amsterdam (Concertgebouw, 20.15 uur).

'Die sieben letzten Worte' werd door Haydn geschreven in opdracht van de kathedraal van Cadiz. De zeven langzame delen werden afgewisseld door preken. Haydn gaat hier een ongelofelijke uitdaging aan (meer dan 70 minuten uitsluitend langzame muziek) met als resultaat een werk van een ongekende intensiteit en rijkdom aan zeer pure sferen. Haydn zag dit levensbeschouwend meesterwerk als zijn magnum opus. The Amsterdam String Quartet geeft met de samenwerking met Cox Habbema een verfrissende en eigentijdse draai aan de preken.

Begin 2009 verschijnt de tweede Haydn CD (Channel Classics) van The Amsterdam String Quartet. De vorige cd met strijkkwartetten van Haydn is zeer goed ontvangen:

'.. de melodische lijnen zijn vrijwel perfect uitgesponnen en er is sprake van een prachtig egale, bijna fluwelen klank. (Tijdschrift Oude Muziek, okt. 2007)

'In short, this is one of the best recordings of Haydn quartets on period instruments currently available, and the sound, as we have come to expect from this label, is state-of-the art in all formats.' (Classics today. dec. 2007)

Meer informatie:
Resonance Music Management
info@resonancemusicmanagement.nl
www.resonancemusicmanagement.nl
www.theamsterdamstringquartet.com