SP Provincie Noord-Holland

Socialistische Partij Noord-Holland

Handtekeningen tegen Hooijmaijers blijven binnenstromen

22-01-2009 * De handtekeningen tegen het financiële beleid van gedeputeerde Ton Hooijmaijers (VVD) blijven binnenstromen. Via deze website zijn al veel handtekeningen ontvangen. Ook zijn verschillende SP-afdelingen zeer actief in het verzamelen van handtekeningen.

Het gaat om handtekeningen van inwoners van Noord-Holland die bezorgd zijn over het beheer van de provinciale financiën door gedeputeerde Hooijmaijers. Onder zijn politieke verantwoordelijkheid is de provincie Noord-Holland 80 tot 100 miljoen euro kwijtgeraakt op failliete banken in IJsland en Duitsland. Omgerekend gaat het om ongeveer 80 euro per huishouden dat onder het oog van deze VVD-er in rook is opgegaan.

Afgelopen zaterdag voegde statenlid Harald Bos zich bij de afdeling Waterland, die zich in het Volendamse winkelcentrum 'de Stient' had opgesteld om nog meer handtekeningen op te halen. Bos: "Veel inwoners vinden dat een bestuurder, die politiek verantwoordelijk is voor het kwijtraken van zoveel geld, moet opstappen. Het is dan ook frappant dat de verhouding in Provinciale Staten wat dat betreft heel anders ligt".

U kunt hier nog steeds uw handtekening zetten onder de 'volksmotie van afkeuring'. http://noordholland.sp.nl/actie/volksmotievanafkeuring/