Gemeente Heumen

Gebiedsvisie het Lierdal evenwichtig

Ruim 80 belangstellenden waren donderdag 22 januari aanwezig op de informatieavond over de Gebiedsvisie het Lierdal in Villa Bergzicht de Raaf. Buro LOS heeft deze avond de resultaten van het gebiedsproces en een gebiedskaart gepresenteerd.

Belangstellenden hebben op deze avond de kaarten zelf bestudeerd en waren in de gelegenheid om vragen te stellen. De sfeer was goed, er werd respectvol met elkaar van gedachten gewisseld. Een deel van de belangstellenden vond de gebiedvisie evenwichtig in elkaar zitten: alle partijen hebben moeten geven en nemen. Er was duidelijk waardering voor het gevolgde gebiedsproces. Er zijn op deze avond ook zorgen uitgesproken over de haalbaarheid en over hoe je het gedachtegoed in de toekomst vast houd. Een impressie van de avond en de gebiedskaart vind u op www.hetlierdal.nl.

Hoe verder?
De gebiedsvisie moet nog financieel doorgerekend worden. De resultaten daarvan worden teruggekoppeld naar de meedenkgroepen (eigenaren-, klankbord- en projectgroep). De inbreng van 22 januari en de resultaten van de financiële haalbaarheidsstudie worden in februari 2009 betrokken bij het besluitvormingsproces over de gebiedsvisie in de stuurgroep. In deze stuurgroep zitten o.a. de verantwoordelijke wethouders van beide gemeenten. De stuurgroep toetst of het gebiedsproces goed doorlopen is, of met de inbreng van betrokkenen zorgvuldig is omgegaan en of aan de opgave is voldaan. Hierna volgt besluitvorming door de Colleges van B en W en de gemeenteraden van Mook en Middelaar en Heumen.

Wilt u het proces verder volgen? Op www.hetlierdal.nl kunt u informatie vinden en we houden u op de hoogte via de nieuwsbrief. U kun zich daarvoor aanmelden via hharzon@heumen.nl.

Gebiedsvisie Het Lierdal 22 01 2009 download