Gemeente Bussum

Werkzaamheden Muiderbrug

Rijkswaterstaat start vanaf 23 januari 2009 tot eind mei met ingrijpende werkzaamheden aan de Muiderbrug. Om woon-werkverkeer te ontzien laat Rijkswaterstaat de werkzaamheden met de meeste verkeershinder zoveel mogelijk tijdens de weekenden uitvoeren.

Tijdens de werkzaamheden zijn per rijrichting vier versmalde rijbanen beschikbaar. Hiervoor geldt een maximumsnelheid van 70 km/u.

Op 25 april is een volledige stremming van de A1 noodzakelijk gedurende 12 uur. De werkzaamheden zijn noodzakelijk om in de toekomst een veilige en vlotte doorgang te bieden voor zowel het wegverkeer over de A1 als het scheepvaart verkeer op het Amsterdam-Rijnkanaal. De werkzaamheden leiden tot een markante oeververbinding: een tuibrug met aan weerszijden van de brug zeventig meter hoge pylonen.

Alternatief vervoer

Rijkswaterstaat biedt voor de weekdagen in samenwerking met Stichting Verkeer Advies grootschalig alternatief vervoer aan. Forenzen krijgen via hun werkgever een aanbod voor een OV-pas. Met deze OV-pas kan de forens gebruik maken van de trein en/of bus van deur tot deur. Vanuit Almere en 't Gooi rijden tijdens de ochtend-en avondspits extra bussen naar Amsterdam en terug. Deze bussen rijden via de vluchtstrook, waardoor de reistijd aanzienlijk vermindert en de betrouwbaarheid verbetert. Tevens wordt de mogelijkheid geboden om tijdens de ochtend-en avondspits gebruik te maken van de E-werk (telewerken) faciliteiten bij het Smart Work Center in Almere.

In het weekend zijn er minder rijstroken beschikbaar en biedt Rijkswaterstaat in samenwerking met Connexxion en de NS alternatief vervoer aan. Voor EUR 2,- zijn van AnaarBeterkaartjes geldig voor in de bus van en naar Amsterdam vanuit Almere of 't Gooi. Ook in de trein zijn deze kaartjes geldig op de trajecten rondom Hilversum-Amsterdam.Voor meer informatie over deze kaartjes kunt u terecht bij de NS-servicebalie.