Oogziekenhuis Rotterdam

Cultuurnacht in Breda

Het Oogziekenhuis Rotterdam participeert in de Cultuurnacht Breda vrijdag 23 januari 2009. Komt u ook?


1e Cultuurnacht in Breda

Op vrijdagavond 23 januari om 19.00 uur is het zover: de eerste Cultuurnacht
Breda! Tot 02.00 uur zetten Bredase musea, theaters, galeries, de bibliotheek
en overige kunst- en cultuurinstellingen hun deuren wagenwijd open met speciale activiteiten. De deelnemers lieten zich door het thema duisternis
inspireren.

De Cultuurnacht Breda wordt spectaculair ingeluid bij het Chassé Theater
met stevige ritmes en enorme vlammen die u niet kunt missen. Wethouder Willems van Cultuur opent deze avond om klokslag 19.00 uur. Waaier daarna
uit naar de 25 deelnemende locaties. Stap in de speciale Cultuurnacht-bus
die u gratis vervoert en laat u verrassen door museumbezoek met zaklamp,
zwoele muziek, acts om bij te rillen, opzwepende klanken, dromerige of huiveringwekkende exposities.

Het Oogziekenhuis doet mee

Ook Het Oogziekenhuis Rotterdam doet mee aan de Cultuurnacht. En dit is geen toeval, want Het Oogziekenhuis doet al jaren mee met de Rotterdamse Museumnacht en is actief op tal van culturele uitingen.

De bedrijfsfilosofie van Het Oogziekenhuis is gebaseerd op angstreductie, die ook is vertaald in de vormgeving waarbij de kunst een belangrijke rol speelt. Nationaal en internationaal is veel belangstelling voor de inrichting van Het Oogziekenhuis, zo werd het ziekenhuis genomineerd voor de Rijksprijs voor Architectuur, won de NVTG BouwAward 2007.
Het boek OOG/EYE beschrijft en illustreert de vormgeving van het ziekenhuis. Het boek OOG/EYE, vorm gegeven door Irma Boom, won op de Leipziger Buchmesse een derde prijs als één van de mooist vorm gegeven boeken ter wereld. Tijdens de Cultuurnacht is het boek OOG/EYE in de bookshop van Graphic Design Museum te koop.

Blind wijn proeven

Tijdens de Cultuurnacht kunt u onder andere blind wijn proeven! Is dit echt rode wijn? Of is het tochwitte wijn? Natuurlijk kunt u ook proeven van lekkernijen zonder alcohol. Laat uw smaakpapillen u de waarheid vertellen, terwijl je ogen verduisterd zijn Blind wijn proeven wordt verzorgd door Het Oogziekenhuis Rotterdam in samenwerking met Bartimeus.

Check je nachtkijkers in de OOGbus

Ook de OOGbus komt speciaal voor de Cultuurnacht naar Breda! Voordat u op stap gaat, kunt u eerst uw nachtkijkers laten checken in de OOGbus!
Zo kunt u testen of uw ogen opgewassen zijn tegen de duisternis.

De OOGbus is een initiatief van Het Oogzorgnetwerk in samenwerking met ziektekostenverzekeraar CZ. Meer informatie over de OOGbus kunt u vinden op www.oogbus.nl

Meer informatie

Wil je meer informatie over de Cultuurnacht in Breda? Kijk dan op www.cultuurnachtbreda.nl

19-1-2009

Herkomst: Het Oogziekenhuis Rotterdam

---