Stadsdeel Westerpark Amsterdam


Persuitnodiging buurtborrel Marcantiplein 23 januari as.

20 januari 2009

Persuitnodiging

Volgende week vrijdag, 23 januari, vindt van 16.00 tot 18.00 uur een nieuwjaars-buurtborrel plaats voor buurtbewoners van het Marcantiplein en medewerkers en leerlingen (en hun ouders) van het Marcanti College. Locatie: Marcanti College. U bent hierbij van harte welkom!

De borrel is georganiseerd door het Bewonerscomité Marcanti, het Marcanti College en stadsdeel Westerpark. Tijdens de borrel kunnen aanwezigen deelnemen aan diverse activiteiten die door buurtbewoners en Marcanti College gezamenlijk zijn georganiseerd. De hapjes en drankjes worden door leerlingen klaargemaakt. Er wordt geproost op een goed en gezellig 2009, waarin het samenleven op en rond het Marcantiplein een nieuwe en positieve impuls zal krijgen.

De afgelopen maanden hebben stadsdeel Westerpark, het bewonerscomité Marcanti, het Marcanti College en welzijnsorganisatie IJsterk elkaar gevonden in hun gezamenlijke wens het leefklimaat op het plein te verbeteren. Momenteel zijn er veel jongeren op het plein die bij tijden overlast veroorzaken.

De nieuwjaarsborrel is het begin van een traject waarin stadsdeel, bewonerscomité, Marcanti College en IJsterk op basis van de uitgangspunten van het programma Jong in Westerpark*, heldere afspraken met elkaar willen maken. Als startschot wordt tijdens de nieuwjaarsborrel op het Marcantiplein een gloednieuw `verkeersbord' over deze afspraken onthuld door stadsdeelvoorzitter Martien Kuitenbrouwer.

Leerlingen van het Marcanti College zitten in hun pauzes en tussenuren op het plein. Ze vinden het leuk als de bewoners gedag zeggen of een praatje komen maken. Ze zijn blij met het verkeersbord. Ze hopen dat volwassenen en jongeren door het verkeersbord met meer respect naar elkaar en naar de omgeving gaan kijken.

In de maanden februari, maart en april vindt een aantal vervolgactiviteiten plaats in het kader van het verbeteren van het leefklimaat op en rond het Marcantiplein:

* Het Marcanti College gaat met leerlingen doorpraten over de betekenis van de vier regels van Jong in Westerpark.
* Bewoners zijn welkom op een training over jongerencultuur.
* Bewoners en leerlingen worden uitgenodigd met elkaar in gesprek te gaan over de gedeelde waarden en belangen rond het Marcantiplein.