Leefbaar Rotterdam


donderdag, januari 22, 2009

Ronald Sørensen bij Heerlijk Eerlijk Heertje,

Op vrijdag 23 januari om 22.00 uur is Ronald Sørensen te gast in de nieuwe talkshow van Raoul Heertje op Nederland 3. In het programma, waar het draait om media en beeldvorming, verrast Heertje ons door in het interview een andere insteek te nemen dan je zou verwachten.

Voor diegenen die het programma niet eerder gezien hebben, is de volgende achtergrondinformatie wellicht handig:

Je zou kunnen zeggen dat het een experimenteel programma is. Volgens Heertje is spontaniteit een zeldzaamheid op tv. Zodra de cameras draaien, wordt er namelijk een rol gespeeld. Mensen worden zich steeds bewuster van die rol en gaan hem steeds meer en beter spelen. In zijn programma probeert Heertje zo echt mogelijk te zijn. Het programma moet transparant zijn. Vandaar dat de kijker ook te zien krijgt wat er achter de schermen gebeurt: redactievergaderingen, gesprekken met de producent, contacten met de pers, etc. De talkshow is dan ook ondergeschikt aan het hoofddoel van het programma: namelijk laten zien hoe de beïnvloeding van het beeld en dat rollenspel werkt.

Het tv-programma, dat naast het interview alles bevat wat zich rond de show afspeelt, wordt aanstaande vrijdag, 23 januari, om 22.00 uur uitgezonden op Nederland 3.

Bent u benieuwd naar het complete interview, dan kunt u deze zaterdagnacht om 01.00 uur terugzien op Nederland 3 of ga naar de website van Heerlijk Eerlijk Heertje.

Na afloop van het interview had Ronald nog een cadeautje voor Raoul Heertje.