Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 09.55 uur

Utrecht, 23-01-2009

Heterdaad

MAARSSEN In de nacht van donderdag 22 op vrijdag 23 januari was een inbreker niet op zoek naar buit, maar naar rust.

Rond 01.50 uur zag een getuige dat een man op Bisonspoor een trap tussen enkele winkels opliep en daar kennelijk in probeerde te breken. De getuige belde 112 en direct gingen met spoed twee politie-eenheden ter plaatse. Zij waren binnen een minuut na de opdracht bij de winkels.

Agenten gingen de trap op en troffen daar inderdaad de inbreker, een 44-jarige man uit Vleuten, aan. Hij bleek niet aan het inbreken te zijn, maar zocht een slaapplaats. Hem werd door de agenten aangegeven dat het slapen op een betonnen ondergrond met deze temperaturen niet echt verstandig was. Hij kreeg het advies ergens onderdak te zoeken.

Verkeerscontrole

WOERDEN Agenten van district Rijn & Venen hebben op donderdag 22 januari in samenwerking met collegas van het Korps Landelijke Politiediensten een verkeerscontrole gehouden.

De controle werd bij de afrit Woerden van de Rijksweg A12 gehouden van 14.00 uur tot 21.00 uur. In totaal 24 automobilisten werden bekeurd, onder andere voor: rijden door rood (3), papieren niet kunnen tonen (5), kapotte verlichting (8) en te donker getinte ruiten (3). Een automobilist werd aangehouden omdat hij te veel had gedronken. Hij blies bij de ademanalyse in het politiebureau 370 ug/l, terwijl 220 ug/l de wettelijke limiet is. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van drie uur. Door de ANWB werd van 25 autos de kapotte verlichting gerepareerd.

Fietsster gewond

WOERDEN Een meisje raakte op donderdag 22 januari gewond toen zij op haar fiets in botsing met een auto kwam.

Rond 11.05 uur reed een 17-jarig meisje uit Harmelen met haar fiets over het fietspad op de Utrechtseweg, komende uit de richting van de Fagellaan. Zij wilde bij de fietseroversteekplaats de weg oversteken, maar verleende daarbij geen voorrang aan een voor haar van links komende 85-jarige automobilist uit Harmelen, met een aanrijding tot gevolg. Daarbij liep het meisje letsel aan haar hoofd en been op. Zij werd per ambulance naar het Hofpoortziekenhuis in Woerden gebracht en mocht na behandeling het ziekenhuis verlaten.

Fietsverlichting

WOERDEN De politie heeft op donderdag 22 januari van 07.00 uur tot 08.00 uur een fietsverlichtingscontrole op de Oostdam gehouden. De meeste fietsers hadden hun verlichting in orde, bij vijftien was dat niet het geval. Zij werden bekeurd.