Politie Haaglanden

Persberichten 23 januari

Haaglanden, 23-01-2009

Getuigen valpartij gezocht

Den Haag Dinsdag 20 januari raakte een 37-jarige vrouw uit Den Haag gewond bij een valpartij op de Laan van Wateringseveld. Het slachtoffer reed op een bromfiets op de Laan van Wateringseveld toen zij ter hoogte van de Treslongstraat uitweek voor een meisje op een fiets. Het slachtoffer viel en brak haar knie. Het meisje op de fiets is verder gereden. Het doorgereden meisje op de fiets is ongeveer 15 tot 20 jaar oud, droeg een blauw groene hoofddoek en donkere kleding en fietste op een blauw witte fiets. Heeftu iets gezien neem dan contact op met Bureau Beresteinlaan via 0900-8844. Liever anoniem dan via Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Met de voet tussen de pedalen

Den Haag Een 19-jarige vrouw reed donderdag 22 januari om 18.45 uur met haar auto tegen een paal op de Moerweg. De vrouw zat met haar voet klem tussen de pedalen waardoor zij de controle over het voertuig verloor. Een ambulance vervoerde de vrouw vanwege letsel aan haar voet naar het ziekenhuis. De auto is weggesleept.

Bijzondere parkeerplaats

Den Haag Een 20-jarige man reed vrijdag 23 januari om 03.35 uur met zijn auto op de verhoging van de rotonde bij de Donau en liet vervolgens de auto daar achter. Op basis van controle van het kenteken wist de politie waar de mogelijke bestuurder woonde. In de nabijheid van de woning zag de politie een man wegrennen. Deze man zat onder de zwarte vegen en had vlekken van aarde op zijn kleding. Hierop is de man aangehouden. De man bekende de aanrijding. Een blaastest met als resultaat 380 ug/l wees uit dat de man alcohol had genuttigd. De man is ook beginnend bestuurder. Het rijbewijs kon de man inleveren.

Verkeersovertreder moet auto en rijbewijs inleveren

Den Haag Doordat hij verschillende verkeersovertredingen pleegde, moest een 42-jarige automobilist uit Den Haag donderdagmiddag 22 januari zijn auto inleveren. Politieagenten zagen dat de automobilist om 15.50 uur vanaf de Scheveningseweg linksaf de Professor BM Teldersweg opreed. Hij negeerde hierbij een linksafverbod. Vervolgens zagen ze de automobilist een rood verkeerslicht negeren. De agenten zetten de achtervolging in, waarbij ze hoge snelheden moesten rijden om de bestuurder te achterhalen. Bij de afslag Madurodam reed de bestuurder richting de Dr. Aletta Jacobsweg om vervolgens richting Nieuwe Parklaan te rijden. Hier sneed hij een andere automobilist die ternauwernood een aanrijding kon voorkomen. Toen de automobilist in de gaten kreeg dat de politie achter hem aan reed, zette hij zijn auto midden op de rijbaan van de Raamweg stil. De automobilist werd aangehouden en na overleg met de officier van justitie werden zowel zijn rijbewijs en auto in beslag genomen.

Gestolen fiets

Den Haag De politie hield donderdagochtend 22 januari twee 20-jarige Hagenaars op de Plesmanweg aan. Agenten zagen de twee om 10.15 uur op een gloednieuwe fiets zonder slot fietsen. Nadat zij de mannen aanspraken en de fiets controleerden, bleek dat deze gestolen was. De agenten hielden de mannen aan. Een van de twee verklaarde dat hij de fiets op straat van een onbekende voor 30,00 had gekocht. De politie maakte proces-verbaal wegens heling op.

Snelheidscontrole

Den Haag De politie controleerde donderdag 22 januari tussen 13.30 en 18.00 uur op de Benoordenhoutseweg de snelheid van het voorbij rijdende verkeer. In totaal passeerden 2651 autos de controlepost. 151 bestuurders kunnen een bekeuring tegemoet zien. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 90 km/u. De maximumsnelheid bedraagt 50 km/u.

Tumult in Wassenaar

Wassenaar De politie moest donderdag 22 januari al vroeg optreden na een hoop tumult in een winkel in de Rijnsburgpassage. De 66-jarige ondernemer sprak om 09.00 uur voor zijn winkel een 28-jarige plaatsgenoot aan, nadat haar zoontje door de passage fietste. De vrouw accepteerde kennelijk de terechtwijzing niet en zocht nadrukkelijk de confrontatie op met de man en een verkoopster. Hierbij trok zij in de winkel een rek omver en raakte in gevecht met de 39-jarige verkoopster. Toen de politie arriveerde kon zij de 28-jarige agressieve vrouw aanhouden. De vrouw had in het tumult ook in de hand van de 39-jarige gebeten. De politie maakte proces-verbaal op tegen de 28-jarige Wassenaarse.

Ritje eindigt in de cel

Wassenaar Een 21-jarige bromfietser uit Den Haag belandde donderdag 22 januari

om 21.45 uur in de cel. De man reed over de Groot Haesebroekseweg en viel op omdat op zijn bromfiets de kentekenplaat ontbrak. Agenten die de man aanspraken constateerden dat hij nog 66 dagen gevangenisstraf moest uitzitten.

Politie controleert fietsverlichting in het Westland

Honselersdijk / Den Hoorn De politie controleerde donderdag 22 januari tussen 07.00 en 08.00 uur op het Endeldijk in Honselersdijk de verlichting van fietsers. Van de zestig gecontroleerde fietsers reden er elf zonder licht. Zij kregen een bekeuring van 20 euro. Gelijktijdig controleerde de politie ook in Den Hoorn de fietsverlichting. Op de Schoolstraat passeerden 140 fietsers de controlepost bemand door de wijkagenten van Den Hoorn. Slechts negen reden zonder licht. Ook zij kregen een bekeuring van 20 euro. Vanaf 1 november 2008 zijn ook losse fietslampjes toegestaan. Het gebruik van losse lampjes is wel aan enkele voorwaarden gebonden:

De losse lampjes mogen bevestigd zijn op de fiets óf op het bovenlichaam van de fietser, maar niet op de armen, benen of het hoofd

Op de borst moet wit of geel licht gedragen worden en rood licht op de rug

De losse lampjes mogen worden bevestigd op de kleding, op een tas of iets vergelijkbaars. Zit er iemand achterop, dan mag die het achterlicht op zijn rug dragen

Andere weggebruikers moeten de verlichting voortdurend en zonder onderbreking kunnen zien. De lampjes mogen dus niet knipperen of deels bedekt zijn

Er worden geen eisen gesteld aan de lichtsterkte van de lampen zolang deze de andere weggebruikers niet verblinden. Meer informatie staat op de internetsitewww.losselampjesmogenook.nl.

Snelheidscontrole in 30 km gebied

Monster De politie controleerde donderdag 22 januari tussen 13.00 en 16.30 uur de snelheid van het autoverkeer in de Larixlaan. Ter plaatse geldt een maximumsnelheid van 30 km/u. Van de 215 passerende automobilisten reden er ruim negentig te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 63 km/u.

Politie controleert fietsverlichting in Nootdorp

Nootdorp De politie controleerde donderdag 22 januari tussen 07.00 en 08.00 uur op de Veenweg de verlichting van fietsers. Van de gecontroleerde fietsers reden er zestien zonder licht. Zij kregen een bekeuring van 20 euro. Vanaf 1 november 2008 zijn ook losse fietslampjes toegestaan. Het gebruik van losse lampjes is wel aan enkele voorwaarden gebonden:

De losse lampjes mogen bevestigd zijn op de fiets óf op het bovenlichaam van de fietser, maar niet op de armen, benen of het hoofd

Op de borst moet wit of geel licht gedragen worden en rood licht op de rug

De losse lampjes mogen worden bevestigd op de kleding, op een tas of iets vergelijkbaars. Zit er iemand achterop, dan mag die het achterlicht op zijn rug dragen

Andere weggebruikers moeten de verlichting voortdurend en zonder onderbreking kunnen zien. De lampjes mogen dus niet knipperen of deels bedekt zijn

Er worden geen eisen gesteld aan de lichtsterkte van de lampen zolang deze de andere weggebruikers niet verblinden. Meer informatie staat op de internetsitewww.losselampjesmogenook.nl.

Vrouw botst tegen boom

Delft Een 25-jarige inwoonster uit Den Haag botste donderdag 22 januari om 14.25 uur met haar auto tegen een boom op de Kluyverweg. Het slachtoffer raakte daarbij gewond. De GGD vervoerde het slachtoffer naar het ziekenhuis. Daar namen agenten van de vrouw een bloedproef af omdat zij het vermoeden hadden dat de vrouw teveel had gedronken.

Proletarisch winkelen

Delft De politie hield donderdag 22 januari om 14.25 uur een man en vrouw (21 en 26 jaar) uit Delft aan op verdenking van het plegen van een reeks winkeldiefstallen. Het stel nam bij diverse winkels aan de Pijnepoort goederen mee zonder te betalen en verliet hierna met drie tassen vol het centrum. Een beveiligingsmedewerker betrapte het duo en achtervolgde ze richting de Breestraat. Daar konden de agenten beiden aanhouden. Het stel zit nog vast.