Gemeente Valkenswaard

parkeertarieven

Wijziging parkeertarieven

Tijdens de behandeling van de gemeentebegroting in oktober jl. heeft de gemeenteraad een aantal tarieven voor 2009 vastgesteld. Daarbij horen ook de tarieven voor het betaald parkeren in het centrum van Valkenswaard en voor de naheffingsaanslagen.

Verhoging naheffingsaanslag
Sinds 1 januari 2009 bedragen de kosten voor een naheffingsaanslag (= parkeerboete) EUR 50,-.
Dat was in 2008 EUR 49,-.

Verhoging parkeertarieven uiterlijk maandag 2 februari De parkeertarieven zijn ook verhoogd. In verband met de tariefswijziging moeten de programmatuur van de parkeerautomaten worden aangepast. Ook worden ze voorzien van nieuwe infobordjes met de juiste bedragen. Die aanpassing kost enkele dagen en vindt plaats vanaf donderdag 29 januari tot en met maandag 2 februari aanstaande. Zodra een automaat is aangepast gelden op die locatie direct de nieuwe tarieven. Op 2 februari is de omzetting voltooid.

De tariefswijziging is als volgt: in het centrumgebied wordt het tarief voor het eerste uur EUR 0,60 (is nu nog EUR 0,50 ) het tarief voor het tweede en volgende uur EUR 1,30 (is nu EUR 1,25) of wel 0,26 per 12 minuten. Maximum parkeerduur blijft 4 uur. Tot de locaties in het centrumgebied behoren: Gele Rijersplein, Leenderweg, Kerverijplein, , Boterpotplein, Frans van Beststraat, Valkenierstraat (nabij Willem II- complex), Deken Mandersplein, Oranje Nassaustraat, parkeerterrein hoek Gasthuisstraat/Pastoor van Vroonhovenstraat, parkeerterrein Carolusdreef, Prinses Irene Brigadeplein, de Markt en De Hofnar.

Voor de overige gebieden (de schil rond het centrum) wordt het tarief EUR 1,30 per uur (is nu EUR 1,25). Dat betekent voor de langparkeerterreinen dus dat het dagtarief EUR 2,60 wordt. (Is nu EUR 2,50).
Tot de langparkeerterreinen behoren: het Carillonplein, Florapark (Dommelseweg), het terrein aan de Kerkhofstraat, het Kloosterplein, het terrein op de hoek Emmalaan/Maastrichterweg en het terrein op de hoek Hazestraat/Leenderweg.

Gratis parkeren ongewijzigd
In 2009 blijft het parkeren op zon- en feestdagen gratis.

Verder kunnen bezitters van een gehandicaptenparkeerkaart gratis blijven parkeren op de parkeerterreinen, op voorwaarde dat de (geldige) kaart duidelijk zichtbaar aanwezig is in het voertuig. Het is wel zo dat gehandicapte bewoners die in een vergunninghoudersgebied willen parkeren, hiervoor - naast hun gehandicaptenparkeerkaart - een parkeervergunning moeten aanschaffen, net als de overige bewoners.