VVD


23-1-2009

VVD tegen verlaging Ammoniakplafond

De VVD is tegen een verlaging van het Ammoniakplafond.

LNV-woordvoerster Janneke Snijder-Hazelhoff zet minister Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit onder druk om een oplossing te vinden voor de problemen van de veehouderij rondom Natura 2000-gebieden. De VVD had gehoopt dat de minister aan het werk was om hiervoor een oplossing te zoeken, maar in plaats daarvan creëert zij alleen maar problemen. Dit zei Janneke Snijder tijdens het Algemeen Overleg met minister Verburg over Ammoniak.

De minister wil een verlaging van het plafond voor de uitstoot van ammoniak. Snijder: "Hierdoor zijn er straks niet alleen problemen rondom Natura 2000-gebieden, maar in heel Nederland. De VVD is dan ook tegen een verlaging van het Ammoniakplafond."

Er wordt nu al bijna drie jaar gesproken over deze problematiek. Drie jaar waarin ondernemers in onzekerheid verkeren of ze hun bedrijf überhaupt voort kunnen zetten. Laat staan dat ze kunnen uitbreiden. Volgens Snijder mag van minister Verburg worden verwacht dat er nu eindelijk daadkracht wordt getoond en knopen worden doorgehakt, zodat er zekerheid voor de ondernemers komt. Ook dient er volgens Snijder helderheid te komen over de schade die ondernemers door dit proces ondervinden.

23 januari 2009

Janneke Snijder-Hazelhoff: j.snijder@tweedekamer.nl