Gemeente Hellevoetsluis


Minder aangiften. Aanpak vandalisme werpt zijn vruchten af

Uit de onlangs gepresenteerde cijfers van de politie over de aangiften in 2008 blijkt duidelijk dat het beter gaat in Hellevoetsluis. Over de gehele lijn is een daling zichtbaar van 12,3% ( = 266 aangiften).

Voor het jaar 2008 had het Hellevoetse college een pakket maatregelen vastgesteld in de nota Vandalismebeleid om de overlast terug te dringen. Nu, een jaar na dato, blijkt dat met name op de bestrijding van vandalisme goed wordt gescoord. Waren er in 2007 nog 677 aangiftes van vernieling / zaakbeschadeging, in 2008 waren dat er 592, een daling met wel 12,6%. "Iedere vernieling is er één te veel" zegt burgemeester Corstiaan Kleijwegt, "maar we zijn op de goede weg en wij zetten door". "Blijf vooral aangifte doen, het geeft bewoners ook makkelijker de mogelijkheid schade te verhalen op de plegers".

Het is niet alleen op het terrein van vernielingen dat minder aangiften zijn gedaan dan voorgaande jaren. Ook op het terrein van inbraken is een sterke daling zichtbaar (woning 5% lager en bedrijf 34% lager). Bij de geweldsdelicten is 5% minder aangifte gedaan. De in december jl. geplaatste camera's in het winkelcentrum de Struytse Hoeck en het uitgaansgebied bij de Kerkstraat zullen zeker van invloed zijn op de cijfers over 2009.
De gemeente Hellevoetsluis blijft er samen met haar partners hard aan werken om de cijfers nog verder terug te dringen.


01/23/2009