Ingezonden persbericht


Vrij Uit

Spicalaan 41

2132 JG Hoofddorp

Postbus 700

2132 AS Hoofddorp


- Persinformatie -

Onderzoek: 92% van de kinderen beslist mee over vakantie

KidsWeek lezers geven eigen voorkeuren aan in 'Het grote vakantieonderzoek'

In opdracht van autovakantiespecialist Vrij Uit, heeft KidsWeek een onderzoek uitgevoerd naar de vakantiewensen van kinderen in relatie tot het vakantiegedrag van ouders. Ruim vierhonderd kinderen deden mee aan 'Het grote vakantieonderzoek'. Opvallend resultaat is dat maar liefst 92% van de kinderen meebeslist over de vakantiebestemming en bovendien zegt 86% tevreden te zijn over de vakantieplek van vorig jaar zomer. Al kunnen er natuurlijk altijd een aantal details worden verbeterd:

Waterpret wint
Malou (13): "Mijn ideale vakantie is elke dag zwemmen in een supersonisch zwembad met wel 100 glijbanen!" Zwemmen blijft populair op vakantie. Maar liefst 93% van de kinderen heeft afgelopen zomer een verfrissende duik in zee(30%), een gewoon zwembad(48%) of een zwemparadijs(15%) genomen. Voor de zomer van 2009 wil 52% van de kinderen een zwemparadijs met veel glijbanen op de vakantieplek. Hoewel 83% van de ouders hun kroost tijdens vakantie graag laten proeven van de lokale natuur en cultuur, ligt dit voor kinderen duidelijk anders. Als zij mochten kiezen, dan wordt er meer gesport en worden er meer pretparken bezocht. Slechts 27% van de kinderen geeft net als de meerderheid van de ouders de voorkeur aan het bezoeken van musea en stadjes, of het maken van een flinke bergwandeling.

Ruimte in de tent
Stephan (11): "Mijn leukste vakantie zou zijn met papa, mama, mijn zusjes en broer en met opa, oma, tante Angelique, etc. Gewoon zoveeeeel mogelijk mensen!" In de zomer van 2008 ging 80% van de kinderen met het eigen gezin op vakantie (ouders, broers en/of zussen). Komende zomer moet dit anders; 43% van de kinderen wil naast de vakantie met het eigen gezin, ook dat er andere familie, vrienden of kennissen mee gaan. Met z'n allen is volgens de kinderen immers veel gezelliger. "En dat is goed nieuws voor Vrij Uit, aldus Tom Dekker, Marketingmanager bij Vrij Uit. Deze zomer hebben we extra aandacht voor ons Camping XL aanbod." Speciaal voor samenreizende families biedt Vrij Uit bijzonder ruime accommodaties met minimaal drie afzonderlijke slaapkamers. Ruimte genoeg dus, om bijvoorbeeld samen met opa en oma op vakantie te gaan. Verblijven in een hotel is dan bij kinderen duidelijk minder in trek. Op de vraag "Waar slaap je het liefst als je op vakantie bent?' verkiest 77% van de ondervraagde kinderen de camping of een huisje boven een hotel.

Hollandse pot prima, maar niet elke dag
Merel (10): "Ik wil op vakantie lekker smikkelen en smullen op de camping" Goed nieuws voor ouders! Tijdens de vakantie hoeven papa en mama niet elke dag te koken. Slechts 5% van de kinderen geeft hier de voorkeur aan. Maar elke dag een patatje of hamburger van de snackbar of eten in een restaurant hoeft ook weer niet. Veel liever wisselen kinderen (57%) de bekende ouderlijke recepten af met snackbar en restaurant.

Vrij Uit, Zo moet vakantie zijn
Vrij Uit is betrokken bij haar klanten en begrijpt hoe belangrijk een goede vakantie is. Daarom luisteren we graag naar de wensen van volwassenen, maar zeker ook van kinderen. Veel families met kinderen en grotere gezelschappen, zoals samenreizende gezinnen weten de vakanties van Vrij Uit te vinden en te waarderen. De drie tot vijf sterren accommodaties van Vrij Uit bieden veel diversiteit in ontspanningsmogelijkheden, zoals zwemparadijzen, kinderanimatie en sportfaciliteiten. Voor ieder wat wils, zoals vakantie moet zijn. Vrij Uit vakanties zijn te boeken via het reisbureau en op www.vrijuit.nl.

Over Vrij Uit
Jaarlijks gaan ruim een half miljoen Nederlanders met Vrij Uit op vakantie naar tientallen Europese bestemmingen. Hiermee is Vrij Uit naast marktleider op het gebied van autovakanties, ook marktleider in wintersport. Daarnaast biedt Vrij Uit ook vlieg- bus- en treinreizen aan en sinds 2008 heeft Vrij Uit een volwaardig Citytrips programma. Vrij Uit is onderdeel van Thomas Cook Nederland. Tot deze organisatie behoren ook touroperator Neckermann en het reisbureauketen Thomas Cook. Jaarlijks kiezen 1,3 miljoen Nederlanders er voor om hun vakantie door één van de merken van Thomas Cook Nederland te laten verzorgen.

Klik hier om deze afbeelding in hoge resolutie te downloaden