Protestantse Kerk in Nederland


Protestantse Kerk Nederland: Studiedag Op Goed Gerucht

vr 23 januari 2009
Wat zijn de verworvenheden van de Verlichting, en wat zijn haar valkuilen? Die vraag staat centraal op de komende studiedag van Op Goed Gerucht, een beweging van moderne protestantse theologen. Thema is Verlichting en verwarring, spelen met de moderne theologie.

Hoofdspreker is dr. Rick Benjamins, docent aan de PThU te Leiden en auteur van Een en ander. De traditie van de moderne theologie. De dag is bedoeld voor gemeentepredikanten, geestelijk verzorgers, kerkelijk werkers en andere theologen. Deze studiedag zorgt voor een tegendraads geluid nu grote delen van de kerk de Verlichting graag uit de weg lijken te gaan. Op Goed Gerucht zet liever een stap voorwaarts met deze hernieuwde plaatsbepaling ten aanzien van de moderniteit.

De aanzet die Benjamins daartoe geeft wordt s middags uitgewerkt in workshops rond themas als opstaan, bijbellezen en twijfelen. Workshopleiders zijn onder andere Evert Jan de Wijer, Annemarijke Spijkerboer en Jan Offringa.

De dag wordt gehouden op vrijdag 23 januari 2009 op Hydepark, van 10.00- 16.00 uur. Kosten, te voldoen bij aankomst: EUR 40 (studenten EUR 20). Aanmelden (tot 13 januari 2009): samvanschaik@pthu.nl, tel. (0343) 524 250.

Informatie over het programma: ejdewijer@zonnet.nl, www.opgoedgerucht.nl.