Politie Limburg-Noord

Stand van zaken roofbestrijding in Limburg-Noord


Datum: 23-01-2009
Tijd bericht: 16:54
Plaats: Limburg-Noord
Een week geleden kondigde het politiekorps Limburg-Noord aan dat er een extra aanpak kwam om de overvallen en straatroven te doen stoppen en daders aan te houden. Sindsdien heeft de politie 6 arrestaties verricht, waarvan 4 vanochtend in alle vroegte.

Deze vier arrestaties zijn verricht in verband met overvallen die de afgelopen drie maanden in het district Venlo zijn gepleegd. Het gaat om twee mannen uit Tegelen van 18 en 21 jaar oud, een 24-jarige man uit Belfeld en een 18-jarige man uit Venlo. In het belang van het onderzoek kan de politie nog niet melden van welke overvallen de mannen precies verdacht worden. Ook over het aantal overvallen waarvan zij worden verdacht doet de politie vooralsnog geen uitspraken. Mogelijk geeft de politie na het weekend meer informatie vrij. Ze zijn voor onderzoek ingesloten en de recherche is momenteel druk bezig met het onderzoek. Het totaal aantal aanhoudingen sinds 1 januari bedraagt hiermee 11 en het aantal overvallen sinds 1 januari betreft 16. Sinds maandagavond zijn er geen overvallen meer gepleegd in Noord- en Midden-Limburg.

Nepvuurwapen
Donderdag werd in Venlo een 16-jarige bromfietser aangehouden bij een crime control (controle op mensen, voertuigen en wapens in het kader van de roofbestrijding) in Venlo-Zuid. De jongen probeerde zich te onttrekken aan de controle maar kon na achtervolging worden aangehouden. In de buddyseat trof de politie een nepvuurwapen aan dat in beslag werd genomen. De jongen werd aangehouden.

Maatregelen
Een van de maatregelen was een informatiebijeenkomst met ondernemers welke in Roermond heeft plaatsgevonden. Totaal bezochten 70 ondernemers deze avond en een tweede avond staat voor maandag 26 januari in Venray op het programma. Donderdagavond vond er ook een gesprek plaats met 26 vertegenwoordigers van de allochtone gemeenschap in Noord- en Midden-Limburg. De afgelopen week zijn er massaal posters en flyers verspreid in de regio in het kader van deze roofbestrijding en er was heel veel media-aandacht.