Politie Limburg-Noord

Politie Tegelen en Verkeershandhavingsteam controleert samen


Datum: 23-01-2009
Tijd bericht: 17:05
Plaats: Venlo
Bij een gezamenlijke verkeerscontrole op de Hagerhofweg en Walstraat in Venlo hebben politie en VHT 26 verschillende overtredingen geconstateerd, waarvan proces-verbaal werd opgemaakt. Bij de controle werden 45 bromfietsers staande gehouden en aan een volledige controle onderworpen.

De politie zette de controle op verzoek van de wijkagent op, omdat die van bewoners klachten kreeg over overlast van jeugd en het weggedrag van met name bromfietsers. Donderdagmiddag werd op twee locatie's gecontroleerd, te weten op de Hagerhofweg, in de omgeving van de schoolcampus, en op de Walstraat. De politie zette bij deze controle de rollentestbank in, die het motorvermogen van een bromfiets controleert.

Ondanks het slechte weer werden naast automobilisten en fietsers, toch ook nog 45 bromfietsers gecontroleerd. Bij de controle werd één nepvuurwapen in beslag genomen. Dit werd bij een bromfietser in zijn buddyseat aangetroffen. De 16-jarige Venlose jongen is aangehouden en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Driemaal werd proces-verbaal opgemaakt voor het rijden zonder rijbewijs, en tweemaal voor het niet kunnen tonen van het rijbewijs. Ook konden drie bestuurders geen kentekenbewijs laten zien. Voor niet functionerende verlichting werden vier boetes uitgeschreven en voor het overschrijden van de constructiesnelheid eveneens vier. Drie bromfietsers droegen hun helm zonder vastgemaakte kinband en verder werden nog zes processen-verbaal voor diverse overtredingen opgemaakt.

De politie Tegelen en het Verkeershandhavingsteam zullen vaker een gezamenlijke controleplannen om zo de overlast van jongeren en bromfietsers aan te pakken.