Eerste Nederlands kampioenschap Freestyle voetbal

16/12/2008 15:26

Soccershowdown B.V.

Soccershowdown organiseert op 24 januari aanstaande voor de eerste keer het Nederlands kampioenschap Freestyle voetbal. Bij deze vorm van sport kunnen de echte voetbalkunstenaars al hun trucs showen. Het evenement wordt mogelijk gemaakt door de hoofdbegunstigers Red Bull, Rotterdam City of Sports en Your World. Samen met het publiek bepaalt een vakbekwame jury, met onder andere 's werelds beste straatvoetballer Soufiane Touzani, wie zich een heel jaar lang de beste Freestyle voetballer van Nederland mag noemen.

Dit Nederlandse kampioenschap Freestyle voetbal vindt plaats tijdens het De BAAS Evenement; een voetbalfestijn in het Topsportcentrum Rotterdam, waar die dag ook een Futsaltoernooi van topniveau wordt georganiseerd. Naast veel voetbal kan men ook, onder leiding van host Tommy, genieten van optredens van de rappers Sjaak en Darryl met onder meer hun hit Eeyeyoo. Met dit evenement , dat van 12.00 tot 21.00 uur plaatsvindt, wil Soccershowdown de hedendaagse 'urban voetbal scène' een uniek platform aanbieden. Naast genoemde hoofdbegunstigers wordt het evenement ook gesteund door Sporthuis Pim Doesburg, SPEC entertainment, Errea Sportpoint, Benevia, SA Safety & Training Consultants Trading en Multiple-Choice Examenburo.

Freestyle voetbal is veel meer dan een hobby; het is een vorm van sport die razendsnel aan populariteit wint. Het verhaal begon ooit bij het fenomeen Maradona, toen hij eens als warming-up, op muziek van de hit 'Life is Life', een ongekende show van voettrucs ten toon spreidde. Dit bracht wereldwijd bij vele jongeren een onbedwingbare drang naar boven om ook trucs te gaan doen en te verzinnen. De Rotterdammer Soufiane Touzani staat intussen wereldwijd bekend als één van de beste - zo niet de allerbeste - Freestyle voetballer.

Touzani is daarom gevraagd om, met nog drie deskundige mensen, als jurylid op te treden. Tijdens de Freestyle competitie zullen acht spelers zich met elkaar meten. Deze acht zullen zich door middel van een selectie en voorrondes moeten kwalificeren voor het toernooi. Op de 24ste nemen zij het tegen elkaar op via een 'knock out battle'. De winnaar wordt bepaald op basis van vijf stemmen, waarvan één stem van het publiek en vier van de juryleden. De uiteindelijke, Nederlands kampioen wint een aantal stadionoptredens, onder meer samen met Soufiane Touzani, en een geldprijs van 250 euro.

Het Futsaltoernooi, dat ook tijdens het De BAAS Evenement plaatsvindt, kent een bijzonder sterk deelnemersveld. Acht teams doen mee aan dit Futsaltoernooi - een uiterst attractieve vorm van zaalvoetbal - zoals FC Blok (Nederlands kampioen Futsal), Team van Mourad Boukhari (broertje van) maar ook de teams TPP SSD Rotterdam (met topper Rathinho), Malabata (met de gebroeders Didi) en het Soccershowdown showteam. Naast de eer om een jaar lang als Futsalkampioen door het leven te gaan, verdient het winnende team 1000 euro.

Een ieder die van voetbal houdt, mag dit evenement niet missen. Via de website http://debaastoernooi.hyves.nl/ zijn gratis kaarten te winnen.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://debaastoernooi.hyves.nl/


Noot voor de redactie:

Meer informatie -