Gemeente Geertruidenberg


Bergse Brug wordt aangepakt

De gemeente gaat aan de slag met de renovatie van de Bergse Brug. De fiets-/voetpaden aan beide zijden van de brug worden verstevigd en het voormalige beweegbare deel van de brug wordt vervangen door een definitief vast brugdeel. Om de werkzaamheden in het voorjaar uit te kunnen voeren, gaat op zaterdag 24 januari de brug een dag dicht.

Vanaf 1 maart tot en met eind juli zal de brug voor langere tijd voor auto's afgesloten zijn. In die maanden is er wel fiets- en voetgangersverkeer mogelijk over de Bergse Brug. Auto's moeten gebruik maken van de Westtangent.

De Bergse brug wordt aangepakt vanwege het noodzakelijke groot onderhoud. De constructie van de houten fietspaden aan beide zijden van de brug wordt aangepast aan de hedendaagse eisen.

Op zaterdag 24 januari zal de aannemer het fietspad aan de zuidzijde van de brug in delen weghalen, om ze in de werkplaats aan te kunnen passen. De brug is hiervoor van 6.00 uur in de ochtend tot 21.00 uur 's avonds helemaal dicht.

Van 25 januari tot medio maart kunnen fietsers en voetgangers op het noordelijke fietspad de brug oversteken. Er is dus altijd langzaam verkeer mogelijk over de brug, en dat is vooral belangrijk voor de vele scholieren die gebruik maken van deze route.

Medio maart wordt het zuidelijke fietspad weer teruggeplaatst, en gaat het noordelijke fietspad in de reparatie. Het langzame verkeer kan dan aan de zuidzijde de brug over gaan.

Met ingang van 1 maart wordt de Bergse Brug voor autoverkeer helemaal gesloten, zoals nu de planning is tot eind juli. Het deel van de brug dat voorheen beweegbaar was om scheepvaart door te laten, zal vervangen worden door een definitief vast brugdeel. Automobilisten moeten in die periode gebruikmaken van de Westtangent om van de kern van Geertruidenberg naar Raamsdonksveer te komen, en andersom. Deze alternatieve route zal aangegeven worden met borden.

Stationsweg

De werkzaamheden aan de Bergse Brug vallen samen met de reconstructie van de Stationsweg, die in dezelfde periode gaat beginnen. De bedoeling is dat de eerste fase van de reconstructie van de Stationsweg tot en met het geplande kruispunt bij het Plantsoen, voor het begin van de bouwvak gereed is. Voor de bouwvak zal Geertruidenberg dan via het Plantsoen vanuit Raamsdonksveer weer bereikbaar zijn.