Persbericht

Keytown festival hoogtepunt van de Leidse Jazzweek

De Leidse Jazzweek is dit jaar groter dan ooit. De organisatie heeft lokale en internationale jazzgrootheden naar Leiden gehaald om een onvergetelijk muziekspektakel neer te zetten. Het klapstuk van de jazzweek is het Keytown Festival op zaterdag 24 januari in Holiday Inn. Verspreid over vier zalen spelen hier de hele avond topartiesten zoals Candy Dulfer en Zuco 103.

Het Keytown Festival is als onderdeel van de jazzweek een begrip in Leiden. Het Holiday Inn Hotel wordt ter gelegenheid van dit festival omgetoverd tot muziektempel. De avond gaat om 20.00 uur van start met urban jazz van Gare du Nord in de Evenementenhal. Tegelijkertijd speelt gitarist Eef Albers, een van Nederlands belangrijkste musici, in de Utrecht/Wassenaarzaal. Het feest barst pas echt los als een half uur later ook de Young Sinatra's en het Oxymore Quintet in de overige twee zalen hun muzikale kunsten vertonen. Het Festival biedt voor ieder wat wils, want ook Candy Dulfer, Zuco 103, New Cool Collective, Club des Belugas, Toon Roos Quartet en 4Beat6 zullen hun opwachting maken en deze avond gedenkwaardig maken.

Kaarten voor het Keytown Festival kosten in de voorverkoop 37,50 Euro en aan de deur 40 Euro. Kaarten voor de Leidse Jazzweek zijn in Leiden bij platenmaatschappij Velvet (Nieuwe Rijn 34) te bestellen of online bij Easyticket via de website www.leidsejazzweek.nl. Op de website van Easyticket staat tevens waar de kaarten nog meer in Nederland te koop zijn. Op de website www.leidsejazzweek.nl is de volledige programmering van het festival te vinden en de kaartverkoop van de overige optredens. Daarnaast wordt op de website ook het programma van de kroegentocht bekend gemaakt en zijn er updates en toevoegingen aan het programma te vinden.

Keytown Festival, 24 januari 2009 van 20.00 tot 01.30 uur, Holiday Inn Leidse Jazzweek 21 januari t/m 25 januari 2009

Noot voor de redactie/

Gemeente Rijswijk