Deelgemeente Charlois Rotterdam

Infobus over inbraakpreventie op Plein 1953 in Pendrecht

Op zaterdag 24 en op zaterdag 31 januari aanstaande staat er van 12.00 tot 16.00 uur een speciale informatiebus op Plein 1953 in Pendrecht, waarin u informatie kunt krijgen over inbraakpreventie.

Woont u in Pendrecht en wilt u meer weten over wat u kunt doen om inbraak te voorkomen? Dan is hier een goede tip!

Op zaterdag 24 en op zaterdag 31 januari aanstaande staat er van 12.00 tot 16.00 uur een speciale informatiebus op Plein 1953, waarin u informatie kunt krijgen over inbraakpreventie.

De stadsmarinier Pendrecht, Michiel van de Pols, wil samen met bewoners, de deelgemeente, de politie, de corporaties en gemeentelijke diensten het risico op inbraken verkleinen.

Tegen inbraak helpen goede sloten, maar er is meer nodig. Ook met uw gedrag kunt u immers het risico op inbraken verkleinen.

Tips tegen inbraak


· Goed hang- en sluitwerk is erg belangrijk om inbraak in uw woning tegen te gaan. Als het een inbreker niet lukt om snel binnen te komen, probeert hij het liever ergens anders.


· Inbrekers staan niet graag in het zicht en in het licht. Snoei daarom hoge heggen die uw woning aan het zicht onttrekken en zorg voor goede verlichting.


· Doe altijd de deur op het nachtslot als u weggaat, ook als het maar eventjes is. Sluit toegangsdeuren op de benedenverdieping af wanneer u voor langere tijd naar de bovenverdieping gaat.


· Haal altijd de sleutel uit het slot.


· Leg nooit een sleutel onder de mat of onder een plantenpot. Geef eventueel een extra huissleutel aan een vertrouwde buurman of
-vrouw.


· Meld kapotte straatverlichting aan het meldpunt van de gemeente via het gratis telefoonnummer 0800-1545, zodat het licht zo snel mogelijk gemaakt kan worden.


· Meld kapot licht in het portiek of problemen met de toegangsdeuren tot het portiek bij uw corporatie, zodat het zo snel mogelijk gemaakt kan worden.


· Doe, wanneer het toch misgaat, altijd aangifte bij de politie. Maak hiervoor een afspraak via telefoon 0900-8844.

Uitnodiging

Kom voor meer informatie op zaterdag 24 of zaterdag 31 januari 2009 van 12.00 tot 16.00 uur naar Plein 1953. In de speciale informatiebus kunt u meer informatie krijgen over hoe ook u een inbraak beter kunt voorkomen.