24 jan:Eerste Nederlan dse Freestyle voetbal kampioenschap in Rotterdam

21/01/2009 14:46

Soccershowdown B.V.

Veel spektakel bij het Nederlands Freestyle voetbal kampioenschap en Futsaltournooi.

Op zaterdag 24 januari vindt het De BAAS Evenement plaats, een uniek voetbalfestijn in het Topsportcentrum Rotterdam. Het publiek kan hier onder meer het Nederlands kampioenschap Freestyle voetbal bijwonen maar ook een heel bijzonder, nationaal Futsaltoernooi. Tijdens dit toernooi zullen de beste zaalvoetbalteams en straatvoetbalteams van Nederland zich met elkaar meten.

De organisatie wil met dit evenement de 'urban voetbal scène' een uniek platform bieden en heeft daarom veel spectaculaire onderdelen uitgedacht. Voor de jury van het NK Freestyle voetbal zijn bekende voetbaltoppers uitgenodigd. In elk geval zullen de Fransman 'Sean' - de huidige wereldkampioen Freestyle en 'Soufiane Touzani' - de grondlegger van het hedendaagse Freestyle voetbal - als juryleden optreden. Maar ook het publiek maakt deel uit van de jury. Zij zal via een decibelmeter bepalen welke waardering een bepaalde kandidaat ontvangt. De uiteindelijke winnaar van het NK Freestyle wint, naast een bedrag van 250,- Euro, een aantal stadionoptredens met Soccershowdown tijdens een wedstrijd in de Eredivisie.

Naast het NK Freestyle is er die dag ook een Futsaltoernooi waar de beste teams van Nederland het tegen elkaar zullen opnemen. Zo zullen teams als Malabata, TPP-SSD, OACN Boys, FC Rijswijk Argos wedstrijden spelen tegen de straatteams van Soccershowdown en Issy Hitman. Dit zal, zeker in de finales, een aantal mooie affiches opleveren.

De regels bij dit toernooi, waar Futsalteams het opnemen tegen straatvoetbalteams, wijken iets af van de regels bij 'normale' Futsaltoernooien. Er wordt wel met 5 tegen 5 gespeeld, maar er zijn extra regels toegevoegd die het entertainment verhogen. Wanneer een team de bal 15 keer kan overspelen zonder dat de tegenstander de bal raakt, telt dit ook als één doelpunt. Daarnaast is er nog de 'One Minute of Fame'. Tijdens de wedstrijd wordt er 1 minuut lang een tune gedraaid. De spelers kunnen tijdens die minuut panna's uitdelen en mooie acties maken om het niveau van entertainment te verhogen. Aan het einde van het toernooi kiest men dan de speler die tijdens al deze 'One Minutes of Fame' het meeste spektakel veroorzaakte. Hij ontvangt hiervoor een speciale award en 100,- Euro zakgeld.

De poulefase van het Futsaltoernooi begint om 12.00 uur en de finales zullen in de avond plaatsvinden. Het winnende team ontvangt een bedrag van 1000,- Euro. Na de poulefase, om 16.00 uur, barst het entertainment los met de show van Soccershowdown, met muziek en optredens van Sjaak & Darryl (bekend van hun hit Eeyeyoo) en het NK Freestyle. En natuurlijk de finales van het Futsaltoernooi. Door het hoogtepunt na 16.00 uur te laten beginnen, houdt de organisatie rekening met publiek die overdag andere verplichtingen hebben. Het evenement duurt tot 21:00.

Filmpje over de BAAS: http://www.youtube.com/watch?v=xcFr3yEPeqI

Let op: 's avonds speelt ook Feyenoord een wedstrijd in De Kuip, waardoor parkeren bij het Topsportcentrum alleen mogelijk is op vertoon van een speciale parkeerkaart die door Soccershowdown wordt uitgegeven. Het advies is om zoveel mogelijk van openbaar vervoer gebruik te maken. Wel is het mogelijk om parkeerkaarten in de buurt van de stadion bij parkeerwachters te kopen.

Info over Freestyle Voetbal

Freestyle voetbal is veel meer dan een hobby; het is een vorm van sport die razendsnel aan populariteit wint. Het verhaal begon ooit bij het fenomeen Maradona, toen hij eens als warming-up, op muziek van de hit 'Life is Life', een ongekende show van voettrucs ten toon spreidde. Dit bracht wereldwijd bij vele jongeren een onbedwingbare drang naar boven om ook trucs te gaan doen en te verzinnen. De Rotterdammer Soufiane Touzani staat intussen wereldwijd bekend als één van de beste - zo niet de allerbeste - Freestyle voetballer.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.youtube.com/watch?v=xcFr3yEPeqI


Noot voor de redactie:

Meer informatie -