Gemeente Utrecht

Eerste beschuitjes met rode en witte muisjes

Op zaterdag 24 januari, van 10.30 tot 12.30 uur, is het kraamfeest ter ere van de 300.000ste inwoner van Utrecht. Tijdens dit feest worden voor het eerst beschuiten met rode en witte muisjes geserveerd. De Ruijter, die voor deze gelegenheid de speciale Utrechtse muisjes maakte, overhandigt het eerste beschuitje aan de stad Utrecht. Burgemeester Wolfsen neemt deze in ontvangst en eet samen met de ouders van de 300.000ste inwoner een beschuitje.

De muisjes worden die ochtend vanuit de fabriek naar het plein voor het stadhuis gereden. Burgemeester Wolfsen neemt namens de stad Utrecht de muisjes in ontvangst en opent het kraamfeest. Dit is het startsein om alle aanwezigen op het plein te voorzien van beschuit met Utrechtse muisjes. Bovendien start op dat moment de poging om in het Guinness Book of World Records te komen met de grootste kraamvisite. Twee getuigen volgen deze recordpoging op de voet. De heer prof.dr. Willem Hendrik Gispen, oud-rector magnificus Universiteit Utrecht, en de heer Hans Spekman, Tweede Kamerlid en oud-wethouder van Utrecht, nemen deze rol op zich. Verder zijn er die ochtend verschillende activiteiten op het plein. Zo kunnen kinderen een foto van zichzelf laten maken met Nijntje en is er een quiz met babyfoto's van bekende Utrechters.

Broodversierder De Ruijter heeft sinds de bekendmaking van de Utrechtse muisjes al veel verzoeken gehad voor bepaalde kleuren muisjes. De rode en witte muisjes zijn echter exclusief aan Utrecht verbonden en alleen te zien en te proeven op het plein voor het stadhuis.