Gemeente Noordenveld

diploma's uit tijdens korpsavond Brandweer

Burgemeester reikt diploma's uit tijdens korpsavond Brandweer

Gepubliceerd op: 23 januari 2009

Burgemeester Hans van der Laan reikt op zaterdag 24 januari 2009 diverse diploma's en onderscheidingen uit aan een groot aantal vrijwilligers van de Brandweer Noordenveld. Dit gebeurt tijdens de jaarlijkse korpsavond van de Brandweer Noordenveld, die dit keer gehouden wordt in het Verenigingsgebouw in Veenhuizen.

Voorafgaand aan de uitreiking van de diploma's en onderscheidingen doet brandweercommandant Jan de Vries verslag van het afgelopen jaar. Zo zijn in 2008 vijf nieuwe vrijwilligers toegetreden tot de brandweer, drie in Peize en twee in Norg. Eenzelfde aantal vrijwilligers heeft in 2008 afscheid genomen van de brandweer. Voor de post Roden is de brandweer nog op zoek naar nieuwe medewerkers. Het aantal keren dat de brandweer in 2008 moest uitrukken was 315, iets meer dan in 2007 (309 uitrukken). Van dit aantal ging het in 85 gevallen om brand en 109 keer moest opgetreden worden bij een hulpverlening. Daarbij ging het onder andere om ongevallen met auto's, wateroverlast, stormschade, gaslekkages, vee in nood en assisteren van ambulances.
Net als andere jaren is ook in 2008 veel geoefend door de vrijwilligers. Gemiddeld 96 uur per persoon is vorig jaar besteed aan oefeningen en trainingen.
In 2009 krijgen de brandweerposten Veenhuizen en Peize een nieuwe tankautospuit, maar ook ander materieel zoals redgereedschap en ademluchtapparatuur zal dit jaar vervangen worden.