Protestantse Kerk in Nederland


Lezersdag Kontekstueel in Utrecht

za 24 januari 2009
Dr. Arjan Plaisier zal een lezing houden op de lezersdag van het blad Kontekstueel, tijdschrift voor gereformeerd belijden nú.

Tot de sprekers behoort ook prof.dr. Hijme Stoffels (sociologie van kerk en godsdienst VU). Daarna is er een plenaire discussie met een forum. De dag staat onder leiding van drs. J. Wienen, redactielid van Kontekstueel. Het thema van de dag is Sociologen over de kerk: zwartkijkers of profeten?. Hoe ziet de kerk van de toekomst eruit? Wat vertellen godsdienstsociologen ons? Nemen we hun analyses te serieus? Of juist niet serieus genoeg? Staan onderzoek en geloven in de Geest haaks op elkaar?

Het staat buiten kijf dat de kerk krimpt, maar het Nieuwe Testament laat zien dat een minderheidspositie van christenen geen doemdenken met zich mee hoeft te brengen. Kunnen wij tot een nieuwe vreugde komen? Wat zijn de mogelijkheden en de uitdagingen voor de kerk?

De dag wordt gehouden op zaterdag 24 januari 2009 in de Jacobikerk in Utrecht. Zowel abonnees als niet-abonnees zijn welkom. Kosten (incl. lunch): EUR 20 voor abonnees, EUR 25 voor niet-abonnees en EUR 15 voor studenten. Betaling contant op de dag.

Aanmelden: via www.kontekstueel.nl, e-mail: p.v.d.heuvel@hetnet.nl, tel. (030) 656 52 65.